na muci se poznaju junaci

U Skoplju su obožavali hrvatskog rukometaša Ivana Čupića, ali nakon ovoga podići će mu spomenik

14.05.2020 u 16:48

Bionic
Reading

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac Ivan Čupić ostaje u skopskom Vardaru i sljedeće sezone, objavio je makedonski portal Sport medija.

Rukometni klub Vardar u središtu je pozornosti zbog financijskih problema koji prijete opstanku tog kolektiva.

Financijska kriza aktualnog prvaka Europe, rukomentog kluba Vardar, vruća je tema u rukometnim krugovima mjesecima, a nije nikakva tajna da se igračima duguju ugovorom zajamčeni novčani iznosi te da zbog tih financijskih problema klubu prijeti raspad.

Tijekom ove sezone situacija je skalirala pa su neki od ključnih rukometaša Vardara već napustili klub (Kristopans, Atman...), a brojni su najavili svoj odlazak kad će biti poznata sudbina rukometne sezone.

Sredinom ožujka oglasio se vlasnik Sergej Samsonenko koji je godinama financirao Vardar, ali je odlučio zatvoriti 'pipu'. Obećao je kako igrači iz cijele priče neće otići oštećeni.

'Na sebe sam preuzo obveze isplatiti igrače u 2020. Od Vlade imamo jedino bonove za sponzorstvo, kao druge ekipe. Nakon uspjeha u Kölnu (osvajanje naslova prvaka Europe) momčad nije dobila nikakvu dodatnu potporu', izjavio je Samsonenko za makedonske medije.

Ovog četvrtka pak stižu lijepe vijesti za sve Vardarove navijače.

'Produžili smo ugovor sa Čupićem, on ostaje u Vardaru', potvrdili su u aktualnom prvaku Europe.

Ćupić (34) je u najbolji klub Sjeverne Makedonije došao 2016. godine iz poljskoga Kielcea, a s Vardarom je Metkovčanin osvojio dva naslova europskog prvaka (2017, 2019).

Prije tri godine je upravo on postigao pobjednički gol u zadnjoj sekundi za pobjedu u finalu protiv PSG-a (24:23) i prvi naslov Vardara.