ŠOK U MADRIDU

U Realu razmišljaju o prodaji Luke Modrića?!

14.05.2013 u 11:37

Bionic
Reading

Španjolski su mediji posljednjih dana puni pohvala na račun hrvatskog nogometaša Luke Modrića, a trendu se priključio i novinar Marce Hugo Cerezo koji je izračunao da je naš veznjak obrambeno učinkovitiji od Samija Khedire

'Luka Modrić trenutno uživa u najboljem razdoblju od dolaska u Real Madrid. Hrvat je zaradio povjerenje trenera Josea Mourinha koji ga je uvrstio u udarnu postavu u 12 od posljednjih 14 utakmica, uključujući i oba dvoboja protiv Borussije Dortmund u polufinalu Lige prvaka. Veća minutaža čini čuda za Hrvata koji raste u smislu nazočnosti i vodeće uloge na terenu. Igra upravo onako kako želi', piše komentator Marce i dodaje da su u krivu svi oni koji misle da Modrić loše igra u obrani.

Iako je najviše poznat po svojim pasovima, 27-godišnji hrvatski reprezentativac osvaja više lopti nego što se to čini, navodi Marca. Modrić je tako ove sezone u španjolskom prvenstvu osvojio 139 lopti, odnosno jednu svakih 15 minuta. Njegov konkurent za poziciju defenzivnog veznjaka i donedavno prvi Mourinhov izbor, Nijemac Sami Khedira, istodobno je u Primeri uzeo suparnicima 103 lopte, odnosno jednu svakih 16 minuta.

Obojica, međutim, zaostaju za Xabijem Alonsom koji je osvojio 264 lopte (u prosjeku po jednu svakih osam minuta). Cerezo dodaje i kako napadačka statistika pokazuje sve veći Modrićev utjecaj na momčad: u zadnje je dvije utakmice, protiv Malage i Espanyola, upisao pogodak i dvije asistencije.

'Hrvat ima čudesnu desnu nogu i sve češće preuzima izvođenje kornera i slobodnih udaraca od Alonsa i Mesuta Özila', ističe novinar Marce i zaključuje:

'Luka nema namjeru napustiti Real Madrid iako u klubu ima onih koji bi razmislili o njegovoj prodaji ako dođe prava ponuda'.