NEZGODNA SITUACIJA

U Real Madridu 'ratno stanje'! U madridskom klubu hitno i strogo reagirali te čak otišli korak dalje, jer se lako sve može zakomplicirati

16.12.2021 u 09:39

Bionic
Reading

Real Madrid je maksimalno pooštrio protokol protiv Covida-19 nakon pozitivnih testova koje su posljednjih sati imali njihova nogometna i košarkaška momčad

U srijedu se saznalo da su zaraženi nogometaši Marcelo i Luka Modrić, a u ponedjeljak su to bili košarkaš Thomas Heurtel i trener Pablo Laso.

Četiri pozitivne osobe su uzbunile Real Madrid te ga natjerale na hitne i vrlo stroge mjere koje podsjećaju na one koje su primjenjivane prošle sezone.

Posjeti sportskom kampu Real Madrida ograničeni su gotovo do maksimuma i vraćeni su neki od sigurnosnih protokola iz prošlosti. 'Kraljevi' su oduvijek radili po maksimalnim sigurnosnim pravilima i bili vrlo oprezni u praćenju kontakata igrača, do te mjere da su se cijelo vrijeme održavale video konferencije i od trenera i od igrača.

Kako piše Marca sada se otišlo korak dalje kako bi se izbjegla epidemija koja bi mogla utjecati na više igrača.

  • +15
Real Madrid - Atletico Madrid (17. kolo La Lige) Izvor: EPA / Autor: Ballesteros

Nakon pozitivnih Marcela i Modrića svi igrači su podvrgnuti PCR testu da se vidi ima li još zaraženih. Danas (četvrtak) će biti objavljeni rezultati, ali nije isključeno da će još nogometaša biti pozitivno.

Marcelo i Modrić već su otpali za dva susreta koja su preostala do kraja godine, budući da protokol koji je trenutno na snazi ​​u Španjolskoj traži 10-dnevnu karantenu za one koji su pozitivni, čak i ako su cijepljeni. Isto se ne događa s bliskim kontaktima, odnosno ako su primili cjepivo ne moraju biti izolirani sve dok im je test negativan.