ČVRST STAV

U Real Madridu ne mijenjaju svoju politiku, zna to jako dobro i Luka Modrić, a nekim zvijezdama je ionako odzvonilo

28.01.2021 u 11:17

Bionic
Reading

U Real Madridu ne namjeravaju mjenjati svoju politiku kod produljenja ugovora sa starijim igračima, posebno ne za vrijeme krize uzrokovane koronavirusom, ali to ne znači da odustaju od svojih zvijezda

U Realu se prilagođavaju teškom razdoblju, jer je pandemija koronavirusa smanjila prihode klubovima. Iz financijskih problema nisu izuzeti ni najbogatiji velikani pa tako ni aktualni španjolski prvak koji je svoj proračun srezao za oko 300 milijuna eura.

Za takvo drastično smanjenje rezovi su potrebni na svim razinama, a glavni čelnici su svjesni da stabilnost kluba ne smije biti ugrožena lošim donošenjem odluka kada je riječ o potpisivanju novih ili produljenju starih ugovora.

Na Santiago Bernabeu su u tijeku pregovori o produljenju ugovora s Lukom Modrićem, Sergijem Ramosom i Lucasom Vazquezom, trojicom važnih igrača kojima ugovor istječe na ljeto. U tim pregovorima Real čvrsto stoji kod svoje politike da ne nudi više nego što si može priuštiti, kao i da se igračima u veteranskim godinama ne daje više od jedne nove godine ugovora.

Kako piše Marca u Madridu nemaju ništa protiv ovih igrača. To je jednostavno stav koji oni moraju prihvatiti u ovo teško doba. Dodaje se da je Modrić dao zeleno svjetlo za produljenje pod lošijim uvjetima, dok Ramos i Lucas još nisu prihvatili ponuđeno.

  • +9
Real Madrid - Athletic Bilbao 1:2, Kup kralja, polufinale, 14.1.2021. Izvor: EPA / Autor: Jorge Zapata

Real također gleda u blisku budućnost, do 2022. godine, jer će u svlačionici biti još šest igrača kojima ugovori ističu. U španjolskom velikanu žele nastaviti suradnju s Raphaelom Varaneom, Karimom Benzemom i Nachom, pod pretpostavkom da se navijači vrate na stadione i da je kriza s koronavirusom riješena, dok se Marcelu, Iscu i Garethu Baleu ne će ponuditi novi ugovori.