Odegaard i Arsenal

U Real je stigao kao Modrićev nasljednik, a sad u engleskom velikanu uživa kao nikad

22.09.2023 u 12:02

Bionic
Reading

Kapetan Arsenala Norvežanin Martin Odegaard, nekadašnje Realovo 'čudo od djeteta', potpisao je produljenje ugovora s londonskim klubom do 2028. godine

Odegaard je došao u Arsenal iz Real Madrida 2021., a od tada je za 'topnike' odigrao 112 utakmica i zabio 27 golova. Podsjetimo, Martin Odegaard je kao 16-godišnjak potpisao za Real Madrid, ali se nije najbolje snašao u snažnoj konkurenciji. U Realu su ga predstavljali kao nasljednika Luke Modrića, ali to se ipak nije dogodilo...

'Bilo je to nadrealno. Bio sam premlad da vozim pa me otac vozio da igram s Iscom, Ronaldom, Ramosom, Modrićem, Baleom i Benzemom kao da me odbacuje u školu. Svi oni su bili divni, a oni koji su znali engleski, poput Kroosa, Modrića i Ronalda, brinuli su se za mene na početku', kazao je jednom prilikom Odegaard o počecima u Realu, klubu u kojem je šest godina odigrao tek 11 utakmica (većinom je bio na posudbama. op.a.).

No, u engleskom Arsenalu se odlično snašao, a nakon što je potpisao ugovor oglasio se na društvenim mrežama i naglasio keko je jako sretan što je pronašao dom na Emirates Stadiumu.

'Potpisivanje novog ugovora za mene je bila laka odluka iz više razloga, a najviše zbog toga jer je ovo što sada radimo u klubu posebno i želim biti dio toga. Zaista sam uzbuđen zbog svega što nas čeka. Pronašao sam mjesto gdje se mogu skrasiti i kojeg mogu zvati domom', rekao je 24-godišnji Odegard.

Ove sezone zabio je tri gola u sedam utakmica, uključujući i pogodak protiv PSV Eindhovena u Ligi prvaka (4-0) u srijedu.

Arsenal je prošlu sezonu završio na drugom mjestu iza Manchester Cityja, a ove sezone je nakon pet kola četvrti s 13 bodova koliko imaju i drugoplasirani Tottenham i treći Liverpool.