sretni ždrijeb

Jurčević i Scoria rekli ono što svi misle o povijesnoj pobjedi Dinama, ali i HNL-u

22.09.2023 u 08:55

Bionic
Reading

Nakon što su nogometaši Dinama, u svom su prvom povijesnom nastupu u Konferencijskoj ligi, nadigrali Astanu sa 5:1 zanimljivo je bilo čuti mišljenje struke

Tako su u programu Arenasport televizije gostovali treneri Nikola Jurčević i Elvis Scoria koji su komentirali igru Dinama, ali se osvrnuli i na to kako je lako pala Astana.

Podsjetimo, nogometaši Dinama na stadionu u Maksimiru svladali su Astanu 5:1 uz dodatak kako je na poluvremenu bilo 1:0 i to nakon što je Bruno Petković realizirao kazneni udarac.

>> Dinamov start kakav se samo može poželjeti, Modri odmah pokazali 'mišiće'

No, u drugom poluvremenu se otvorilo. U 53. minuti novi kazneni udarac u gol je pretvorio Bruno Petković, a do kraj autkjamice za Dinamo su još zabijali Marko Bulat (58') iz slobodnog udarca te pred kraj utakmice Antonio Marin (85') i Tibor Halilović (90+3').

Jedini gol za Astanu zabio je Kamo Hovhanisjan (78') kad je smanjio na 3:1…

'Slično je bilo i u prvom susretu u Zagrebu u Ligi prvaka, Astana se solidno držala do prvog gola, baš kao i danas, a onda je bila rutina. Igrali bi nešto, ali nisu dobri u ofenzivi, a Dinamo im je zabio četiri, pet golova, a da nisu igrali utakmicu života', kazao Nikola Jurčević dodavši:

'Ako je suditi po susretu s Astanom, Dinamu su utakmice u HNL-u izazovnije nego u Europi. Što mislim o igranju hrvatskog prvaka u Konferencijskoj ligi? Bolje je pobjeđivati u njoj nego gubiti u Ligi prvaka.'

Nekoliko riječi o utakmici kazao je i Elvis Scoria:

'Velika je to razlika u kvaliteti, Dinamo je mogao biti sretan kad se na ždrijebu pojavila kuglica s imenom Astana. Osim kada je u pitanju ugovaranje čartera… Igrači Astane jako su naivni, uvijek nađu način da izgube utakmicu, naprave dva glupa penala', kazao je Scoria dodavši:

'Možemo pričati što hoćemo, ovo nije atraktivna skupina, ali na Maksimiru je bilo 10 tisuća ljudi, Dinamo je dobio 5:1…'

Tako su hrvatski treenri rekli doslovno ono što misle svi koji prate hrvatski nogomet. Dinamo je imao sreže u ždrijebu i nije mogao poželjeti bolje otvranje u natjecanju u kojem još nije igrao.

  • +51
Konferencijska liga, 1. kolo: Dinamo - Astana Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL
Standings provided by Sofascore