Alcaraz & RUNE

U razmaku od nekoliko dana rođene dvije zvijezde koje žele s trona skinuti Đokovića

11.07.2023 u 09:56

Bionic
Reading

Izuzetno je uzbudljivo što ćemo Rune i ja igrati jedan protiv drugoga u četvrtfinalu Wimbledona, rekao je 20-godišnji španjolski tenisač Carlos Alcaraz, prvi tenisač svijeta i prvi nositelj u All England Clubu

U trenutku kada Novak Đoković siđe s velike teniske scene, ova dvojica 20-godišnjaka, Carlos Alcaraz i Holger Rune, trebali bi stvoriti novo veliko suparništvo u svjetskom tenisu, makar Španjolac navodi kako to suparništvo već postoji.

>> Alcaraz je gubio, bjesnio, a onda povukao potez turnira. Kako je ovo moguće?

'Već smo dosad Rune i ja podijelili puno lijepih trenutaka na teniskim terenima. On je moj suparnik otkada imamo 12 godina. Jako se dobro poznajemo, kao djeca smo igrali na istim turnirima, a prvi puta sam ga vidio na turniru u Mallorci kada smo imali 12 godina', rekao je Alcaraz o šestom nositelju Wimbledona.

Obojica su osminu finala Wimbledona prošli pobjedama u četiri seta i nakon izgubljenog prvog seta. Alcaraz je svladao Talijana Berrettinija 3-6, 6-3, 6-3, 6-3, dok je Rune bio bolji od Bugarina Dimitrova 3-6, 7-6(6), 7-6(4), 6-3.

'Kada bi mogao uzeti neki Runeov udarac bio bi to bekhend. Ne kažem da je moj loš, ali njegov je uistinu dobar.'

U razmaku od tek nekoliko dana rođene su ove dvije mlade teniske zvijezde. Rune je rođen 29. travnja 2003., a Alcaraz 5. svibnja iste godine. Alcaraz već ima jedan Grand Slam naslov, prošlogodišnji s US Opena, dok Rune još uvijek nije igrao polufinale na nekom od četiri najveća turnira.