ALA GORAN!

Alcaraz je gubio, bjesnio, a onda povukao potez turnira. Kako je ovo moguće?

11.07.2023 u 08:36

Bionic
Reading

Dvadesetogodišnji Španjolac Carlos Alcaraz u svijetu tenisa ima imidž 'dobrog dečka iz susjedstva'.

Uvijek je nasmijan, kontrolira svoje ponašanje da ne bi povrijedio suparnika, proslave pobjeda i poena uvijek su osobne. Ukratko, dečko na svom mjestu.

Kao prvi nositelj Wimbledona dosta dugo se tražio u meču osmini finala protiv Mattea Berrettinija. Talijan je poveo 1-0 u setovima, a na početku drugog se izvukao u delikatnom trenutku. Sve to je izbacilo iz takta, inače mirnog, Alcaraza koji se zbog jednog svog poteza silno naljutio na igru koju prikazuje i počeo glasni verbalni obračun sam sa sobom. Onako kakao je to nekada. najbolje na svijetu, radio legendarni Hrvat Goran Ivanišević.

Kad ga je 'bijes' prošao Alcaraz je povukao potez turnira. Berrettini je jednu loptu iz neposredne blizine, gotovo paralelno, poslao na drugu stranu mreže. U svim ostalim prilikama suparnik ne bi stigao loptu ili bi je uspio dotaknuti bez ikakvih izgleda za poentiranje. Ali ovo je Carlos Alcaraz. Jednim potezom je pokazao zašto je igrač broj 1 na svijetu. Zahvatio je loptu i poslao ju između mreže i sučeve pozicije u nebranjeni dio terena protivnika. 

Meč se nakon toga okrenuo, a mladi Španjolac je slavio 3-6, 6-3, 6-3, 6-3. Za pobjedu protiv 27-godišnjeg Talijana, trenutačno 38. tenisača svijeta, trebao je nešto manje od tri sata igre.

Alcarazovu majstoriju pogledajte OVDJE