BITKA S VREMENOM

U PSG-u sve veća panika zbog Kyliana Mbappea; francuskog napadača poslije rušenja Barcelone dočekalo neugodno pitanje

18.02.2021 u 08:11

Bionic
Reading

Kylian Mbappe hat-trickom je srušio Barcelonu na Camp Nou (4:1) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, a nekoliko sati poslije dvoboja opet je aktualna tema postala njegova budućnost u francuskom prvaku

Fantastični napadač francuske reprezentacije i PSG-a može se pohvaliti kako je postao prvi nogometaš koji je u nokaut fazi Lige prvaka zabio dva ili više gola Barceloni na Nou Campu, a cijena mu je sigurno dodatno narasla iako je već sada prema transfermarktu najvredniji igrač na svijetu (180 milijuna eura).

No Mbappe je već dugo vremena meta Real Madrida i Liverpoola, a paniku u klubu i među navijačima dodatno je podiglo njegovo odbijanje produljenja ugovora koji mu istječe u ljeto 2022. Bez obzira na koronavirus, u Parizu su mu nudili godišnje povećanje s 18 na čak 37 milijuna eura neto po sezoni koliko zarađuje i najplaćeniji Neymar, ali mladi Francuz nije rekao 'DA'.

  • +11
Barcelona - PSG Izvor: EPA / Autor: ALBERTO ESTEVEZ

Njegov menadžment želi pregovarati tek kada krene zadnja godina ugovora (sljedeće sezone) što se ne sviđa vodstvu PSG-a, jer će ostati bez 'manevarskog' prostora. Jasno je da Mbappe i oni koji se brinu za njegovu karijeru žele vidjeti kako će se sljedećih mjeseci odvijati situacija s koronavirusom, jer bi u slučaju nestanka pandemije i oporavka svjetskog gospodarstva mogli tražiti još veća primanja.

A što kaže Mbappe? S pitanjem o svojoj budućnosti bio je suočen odmah poslije rapsodije protiv Barcelone...

'Bilo bi glupo odlučivati o svojoj budućnosti na temelju jedne utakmice. Uvijek sam govorio da sam ovdje sretan. Ovakva me utakmica čini još sretnijom', kratak i zagonetan je bio Mbappe.