NEĆE IMATI MILOSTI

U PSG-u su se znali drastično obračunavati sa zvijezdama koje nisu željele potpisati novi ugovor; evo kakav ružan scenarij se sprema Kylianu Mbappeu

26.05.2021 u 11:44

Bionic
Reading

Vruća tema na Parku prinčeva je Kylian Mbappe, a ukoliko francuski napadač ne produlji ugovor mogao bi se suočiti s drastičnim mjerama

Mbappeu je ostala samo jedna godina ugovora s PSG-om i nakon toga može otići besplatno. U pariškom klubu to ne namjeravaju dozvoliti i tijekom prošle sezone pokušavali su obnoviti vjernost sa svojom zvijezdom. No bez obzira na silne milijune eura, a navodilo se da bi Mbappe imao plaću jednaku Neymaru što je oko 30 milijuna eura neto, to se nije dogodilo.

Francuz bi maksimalno potpisao ugovor do ljeta 2022. s pocijom odlaska sezonu ranije, a na Parku prinčeva ga žele vezati do kraja sezone 2024/25.

Kao moguća destinacija Mbappea spominje se madridski Real iako je pitanje od kuda 'Kraljevima' toliki milijuni pošto je klub upao u financijske probleme zbog smanjenih prihoda (posljedice pandemije koronavirusa), a španjolskom velikanu prijeti i izgon iz Lige prvaka zbog pokušaja pokretanja Superlige.

Uz to mediji bliski PSG-u tvrde da se predsjednik kluba Nasser Al-Khelaifi uvijek znao obračunati s onima koji su se opirali i nije mu bilo strano posezati za drastičnim mjerama te su naveli dva primjera iz prošlosti.

  • +5
PSG - Monaco, finale Francuskog kupa, 2021. Izvor: EPA / Autor: Ian Langsdon

U ljeto 2017. Marco Verratti želio je u Barcelonu, ali prvi čovjek Parižana stopirao je transfer, prijetilo mu je sjedenje na klupi ako ne pristane na novi ugovor, a Talijan je od straha, po želji PSG-a, prvo otpustio svog menadžera i zatim ostao na Parku prinčeva.

Drugi primjer je Adrien Rabiot, francuski veznjak je u prosincu 2018. jasno dao do znanja da neće potpisati novi ugovor pa je potjeran iz prve momčadi na tribine do kraja sezone i svojeg odlaska u Juventus.

Slijedi li takva sudbina i Mbappeu? Predsjednik Al-Khelaifi ne štedi na milijunima kada su u pitanje njegove zvijezde, ali isto tako je spreman povući drastične poteze kada se narušavaju interesi kluba. Uglavnom, u Parizu nas očekuje vruće ljeto...