KVALIFIKACIJE

U pretkolu Lige prvaka zabila dva Hrvata, jedan je imao više razloga za zadovoljstvo

15.08.2023 u 21:23

Bionic
Reading

Hrvatski nogometaš Fran Tudor bio je strijelac za poljskog prvaka Rakow iz Czestochowe u 1-0 (0-0) gostujućoj pobjedi protiv ciparskog Arisa iz Limassola u uzvratnom susretu 3. pretkola Lige prvaka čime je potvrdio proilazak svoje momčadi u posljednje, 4. pretkolo s obzirom na 2-1 uspjeh iz prve utakmice

Tudor je mrežu domaćih zatresao u 49. minuti sjajno izvedenim slobodnim udarcem sa 20-ak metara.

I Tudor i Zoran Arsenić su odigrali čitav susret za Rakow koji će za ulazak u natjecanje po skupinama Lige prvaka igrati protiv boljeg iz ogleda praške Sparte i FC Kopenhagena.

Marko Tolić bio je strijelac počasnog gola za Slovan iz Bratislave u 1-3 (0-2) porazu na gostovanju kod Maccabija u Haifi. Tolić, koji je u igru ušao u 67. minuti, u 85. je smanjio na 2-1. Strijelci za Maccabi bili su Pierrot u 29. Sabia u drugoj minuti sudačke nadoknade te David u trećoj minuti nadoknade drugog poluvremena.

Kako je i prva utakmica u Bratislavi završila pobjedom izraelskog prvaka od 2-1, Maccabi će igrati u 4. pretkolu protiv Young Boysa.

Hrvatski nogometni reprezentativac Borna Barišić bio je asistent za pogodak kojim je škotski doprvak Rangers izborio prolazak u posljednje, 4. pretkolo Lige prvaka protiv švicarskog Servettea, njegov je ubačaj u 50. minuti kapetan Tavernier glavom proslijedio u mrežu za konačnih 1-1 što je Rangersu uz 2-1 uspjeh iz prve utakmice prije šest dana osigurao prolazak dalje.

Servette je poveo golom Kutese u 22. minuti.

Barišić je odigrao čitav susret za Rangers koji će u 4. pretkolu igrati protiv PSV-a iz Eindhovena koji je u 3. pretkolu izbacio austrijski Sturm s uvjerljivih 7-2. Nakon 4-1 u Eindhovenu prošlog tjedna, u utorak je u Grazu bilo 3-1 za nizozemski sastav.

Hrvatski nogometaš Tin Jedvaj odigrao je svih 120 minuta za Panathinaikos koji je boljim izvođenjem 11-eraca izbacio Marseille u 3. pretkolu Lige prvaka.

Nakon što je prvi susret u Ateni završio pobjedom Panathinaikosa 1-0, Marseille je u uzvratu na svonm Velodromeu bio nadomak prolaska jer je do sudačke nadoknade vodila sa 2-0 golovima veterana Aubameyanga u 2. minuti i prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. No, duboko u sudačkoj nadoknadi drugog dijela Panathinaikos je dobio kazneni udarac nakon što je lopta pogodila u ruku Guendouzija, a Ioannidis je bio suiguran izvođač za smanjenje na 2-1 i odlazak u produžetak.

Kako se u dodatnih pola sata rezultat nije mijenjao, prišlo se izvođenju 11-eraca, a jedini neuspješan bio je Guendouzi koji je tako postao "tragičar" Marseillea. Nije se proslavio niti trener Marcelino koji je u 120. minuti promijenio vratara, umjesto Paua Lopeza za 11-erce je izabrao Blanca, ali taj izbofr se pokazao potpunim promašajem jer Blanco nije obranio niti jedan od pet udaraca gostiju.

Panathinaikos će u 4. pretkolu igrati protiv Brage.