SVE JE JASNO

U Njemačkoj prekrižili Alena Halilovića: Možeš slobodno ići!

03.01.2017 u 09:59

Bionic
Reading

Iako je tek stigao prošlog ljeta u redove HSV-a, njemački mediji tvrde da je klub iz Hamburga spreman već ove zime pustiti Alena Halilovića da potraži novi klub i nastavi karijeru izvan Bundeslige, najvjerojatnije u Primeri...

Naš 20-godišnji talentirani veznjak nije se proslavio ove jeseni u Bundesligi. Započeo je tek jednu utakmicu u udarnoj momčadi HSV-a, protiv Kovačevog Eintrachta potkraj listopada, a trener Markus Gisdol nije bio impresioniran pa ga je zatim poslao na tribine i od tada se više nije pojavio na terenu.

Halilović je doveden za pet milijuna eura u Hamburg prije samo pola godine, no čini se da je već pukla ljubav i prema tvrdnjama njemačkih medija, klub ga je spreman prodati ove zime kako bi novi sportski direktor Jens Todt dobio potreban novac za jačanje slabih točaka momčadi, prije svega u obrani.

Za Alena ipak nema straha, jer španjolski El Mundo Deportivo naglašava kako je ostao u lijepom sjećanju tamošnjim ljubiteljima nogometa, a posebno u Gijonu gdje je igrao na posudbi u Sportingu prošle sezone.

Sporting je jedan od tri kluba koji se spominje kao potencijalni novi Alenov poslodavac, a ostala dva su Espanyol i Betis. Pokazalo se da španjolski nogomet puno više odgovara Haliloviću nego njemački pa je odluka u povratku u Primeru definitivno ispravna za mladog talenta...