ARGENTINAC JE KRALJ

U Messijevoj eri Barca uzela 28 trofeja, Real samo deset!

23.05.2016 u 14:12

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone u nedjelju su u Madridu slavili osvajanje još jednog trofeja ove sezone jer pobjedom nad Sevillom postali su pobjednici Kupa kralja

U dramatičnoj završnici, odnosno dvoboju u kojem su produžeci odlučivali o pobjedniku, Barcelona je s 2:0 pobijedila Sevillu i drugi put uzastopno osvojila dvostruku krunu.

Barcelona je u produžetku bila konkretnija, iako je čak 54 minute igrala s igračem manje od suparnika. Naime, u 36. minuti isključen je Mascherano, ali je u samoj završnici i Sevilla ostala bez jednog igrača (Banege).

Ali Barcelona je imala Messija koji je s dvije asistencije natjerao suigrače, Albu i Neymara, da zabiju.

I odmah su krenuli hvalospjevi prema sjajnom Argentincu, a statističari su izvukli strašno zanimljiv podatak.

Do Messijeva debija za Katalonce, Barcelona je imala osvojena 62 trofeja, a madridski Real 72, odnosno čak deset više. Sada, kad se podvuče crta, te brojke izgledaju kudikamo drukčije. Jer, Barcelona ih ima već 90, a madridski Real 82.

Drugim riječima, u Messijevoj eri Barcelona je osvojila 28 trofeja, a Real samo deset - što jasno potvrđuje dominaciju katalonske momčadi posljednjih 12 godina, odnosno od Messijeva debija 2004. godine.

S time da vrijedi dodati kako je Messi još daleko od kraja igračke karijere, s obzirom na to da će u lipnju napuniti tek 29 godina.