NEIZVJESNO U SINGAPURU

U Mercedesu svjesni da ih čeka najteža utrka sezone!

12.09.2016 u 18:26

Bionic
Reading

Vozači Mercedesa Lewis Hamilton i Nico Rosberg, kao i njihov ravnatelj Toto Wolff svjesni su da ih na Velikoj nagradi Singapuru čeka najžešći otpor suparnika ove sezone u Formuli 1...

Dominacija 'srebrnih strijela' u Formuli 1 traje već pune tri godine, a potučeni su do nogu u tom razdoblju samo tijekom jednog F1 vikenda: prošle godine u Singapuru.

Tada je Sebastian Vettel dominirao, a osim vozača Ferrarija brži su od Mercedesa bili i oni iz Red Bulla i to tijekom sva tri dana jurnjave uličnom stazom, na što Hamilton, Rosberg i društvo nikako nisu navikli.

'Nismo imali sjajan vikend prošle godine i nadajmo se da ćemo to ovaj put prevladati. Sigurno neće biti lako. Ferrari i Red Bull će biti blizu i pred nama je velika borba,' priznaje uoči novog izdanja popularne utrke Lewis Hamilton, a Nico Rosberg se slaže:

'Neće biti lako. Ovo je staza stvorena za Red Bull, a mi tu nismo bili dobri prošle godine. No vjerujem u ekipu i samog sebe kao nikad prije. Pristupam vikendu s ciljem pobjede u utrci.'

Problem za Mercedes prošle godine bilo je ponašanje guma na singapurskog asfaltu, a u ekipi vjeruju da se nešto slično ne bi smjelo ponoviti.

'Singapur je velik izazov za nas. Tamo nikad nijedna ekipa nije ostvarila dvostruku pobjedu i za to postoje razlozi. Tu jedan problem preraste u mnogo njih i moramo sve dobro optimizirati ako želimo solidan rezutat. Nismo uspjeli prošle godine i iako vjerujemo da znamo zašto, samo naša brzina na stazi može potvrditi naše zaključke,' zaključio je ravnatelj Toto Wolff.

Podsjetimo, ove sezone Mercedes nije pobijedio samo na jednoj utrci, nakon sudara Hamiltona i Rosberga u Barceloni, dok mu je jedini žestok otpor pružio Daniel Ricciardo tijekom vikenda u Monaku. Singapur bi trebao biti još izjednačeniji na vrhu...