PETRA MARČINKO

U meču punom preokreta mlada Hrvatica izvukla nemoguće i ostvarila plasman u polufinale. Pobjednički niz je stigao do brojke 22

18.03.2022 u 15:19

Bionic
Reading

Mlada hrvatska tenisačica Petra Marčinko (WTA - 928.) u petak je došla do polufinala na seniorskom ITF turniru na zemljanoj podlozi u turskoj Antalyji, gdje je sa 7:6 (3), 6:7 (5), 6:4 pobijedila 21-godišnju Izraelku Nicole Khirin (WTA-612.). To joj je 22. pobjeda u nizu

Nakon što je prošlog tjedna osvojila svoj prvi seniorski ITF naslov, najbolja juniorka svijeta došla je i do osme uzastopne pobjede u Antalyji. U dvoboju prepunom preokreta juniorska pobjednica Australian Opena dvaput je ispustila prednost 'breaka' u drugom setu te nakon više od tri sata borbe, preokretom u trećem setu svladala Izraelku koja se pokazala iznimno čvrstom suparnicom.

Marčinko je odlično otvorila meč protiv 21-godišnje Izraelke i povela sa 5:1, ali je potom izgubila četiri gema zaredom bez da je došla do set-lopte. O prvom setu je odlučio 'tie-break' u kojem je Khirin povela 2:0, a Marčinko od 3:3 nanizala četiri poena.

U drugom setu je 16-godišnja Zagrepčanka povela 3:1 i imala tri prilike za dvostruki 'break', ali ih nije iskoristila. Kod 5:4 je servirala za pobjedu i došla do meč-lopte (40:30) koja je također ostala neiskorištena. Novim 'breakom' u 11. gemu Petra je izborila još jedan servis za pobjedu, ali u njemu nije stigla do meč-lopte. 'Tie-break' je otvorila osvojivši prva tri poena, ali je potom Izraelka osvojila sljedeća četiri. Kod rezultata 5: Khirin je napravila novi 'mini-break' i iskoristila prvu priliku da odvede meč u treći set.

Izraelka je u trećem setu povela sa 4:1, nakon čega je uslijedio novi veliki preokret u kojem je Petra Marčinko osvojila pet gemova zaredom i plasirala se u drugo uzastopno polufinale u Antalyji, gdje je prošli tjedan osvojila svoj prvi seniorski ITF naslov.

Za plasman u svoje drugo uzastopno finale 16-godišnja Zagrepčanka će se u subotu boriti protiv 27-godišnje Kineskinje Wang Yafan (WTA - 316.) koja je prije dvije i pol godine bila na 47. mjestu WTA ljestvice, a u četvrtfinalu je sa 7:5, 6:4 bila bolja od Španjolke Andree Lazaro Garcije (WTA - 198.).