BJK CUP

Majoli u reprezentaciju pozvala hrvatsko tenisko 'čudo od djeteta', nakon osam godina vraća se i preporođena Petra Martić

16.03.2022 u 08:50

Bionic
Reading

Izbornica hrvatske ženske teniske reprezentacije Iva Majoli Marić imenovala je pet kandidatkinja za nastup na turniru Prve Euro-afričke skupine Billie Jean King Cupa (bivši Fed Cup) kojem će od 11. do 16. travnja domaćin biti turska Antalya

Pozvane su su Ana Konjuh, Petra Martić, Donna Vekić, Tara Wurth i Petra Marčinko.

Petra Martić, koja je dogurala do četvrtfinala WTA turnira u Indian Wellsu i ima prilku otići još dalje, u reprezentaciju se vraća nakon osam godina, dok je za 16-godišnju Petru Marčinko, novu veliku nadu hrvatskog sporta, ovo prvi poziv u nacionalnu vrstu.

Na turniru u Antalyji igrat će se na zemljanoj podlozi, a 11 reprezentacija će biti podijeljeno u skupine. Tri najbolje ekipe nakon igranja u skupini i razigravanja izborit će promociju u doigravanje koje će biti odigrano u studenom ove godine, u isto vrijeme kad je na rasporedu i finalni turnir Billie Jean King Cupa.

Pobjedničke reprezentacije iz doigravanja izborit će nastup u kvalifikacijama za završni turnir Billie Jean King Cupa 2023.

Osim Hrvatske, u Antalyji će igrati reprezentacije Austrije, Bugarske, Danske, Estonije, Gruzije, Mađarske, Srbije, Slovenije, Švedske i Turske.

Dvije najlošije reprezentacije s tog turnira preselit će u Drugu Euro-afričku skupinu.