A DERBI PRED VRATIMA

U Maksimiru nema bontona ni gledatelja

07.03.2011 u 10:48

Bionic
Reading

Dinamo kroči prema šestoj tituli u nizu, ali situacija u Maksimirskoj 128 daleko je od idealne. U hrvatskom klubu vlada nervoza, a ruglo od stadiona zjapi prazno

Dinamo će najvjerojatnije osvojiti još jedno prvenstvo, a u 'modrom' taboru sanjaju Ligu prvaka. Ali atmosfera u i oko kluba može se oslikati samo tamnim tonovima. Dokaz tome su i razni incidenti koji se vežu uz djelatnike, stručni stožer i igrače.

Zdravko Mamić i njegovi ispadi su stara priča, ali sada je rječnik 'maksimirskog šerifa' počeo rabiti i trener Vahid Halilhodžić pa je tako riječ 'đubre' postala uobičajena u maksimirskim dvorima.

Dinamo je prvi, ali branitelj naslova ne igra dobro, igrači se pronalaze u noćnim izlascima, Vaha sada, poput svojeg šefa Mamića, misli da mu svi rade o glavi, a sponzori zaobilaze klub.

No, obojicu nervoznim najviše čine prazne tribine. Ni razne humanitarne akcije, besplatne ulaznice, dijeljenje poklona i razni drugi projekti nikako ne mogu vratiti gledatelje na tribine.

Zadnju utakmicu protiv Slaven Belupa pratilo je 500 gledatelja, a derbi s Hajdukom je pred vratima (19. ožujka). Bit će to otužan dekor jer je vjerni sjever s BBB-ovima u bojkotu, a i obični ljubitelji modre boje okrenuli su leđa Dinamu.

Razloga je više - Zdravo Mamić, katastrofalan stadion, loš nogomet, verbalni ispadi, afera oko HNS-a – sve to tjera ljude dalje od nekadašnjeg ponosa grada Zagreba, pa se svi s razlogom pribojavaju da će derbi s 'majstorom s mora' proći s novim negativnim rekordom po posjećenosti.

A rješenje problema se ne nazire.