brzinska kupovina

U Liverpool stigao 'krivi' Ben Davies, pa se Jürgen Klopp morao 'ispričavati' navijačima

01.02.2021 u 22:53

Bionic
Reading

Posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka Liverpool je našao rješenja za središnjicu obrambene linije oslabljene brojnim ozljedama, a to su 25-godišnji lijevi bek engleskog drugoligaša Prestona Ben Davies i 20-godišnji turski stoper Ozan Kabak iz njemačkog Schalkea...

Vrlo blizu dolasku na Anfield bio je i hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car, koji je prema informacijama iz Francuske već bio spreman za odlazak iz Marseillea, kad se njegov klub predomislio i odlučio ga zadržati u svojim redovima, iako je transfer u Liverpool praktično već bio dogovoren.

Ben Davies je u ponedjeljak ujutro prošao liječnički pregled i u transferu vrijednom dva milijuna funti postat će novi igrač aktualnog prvaka Engleske. U toj je priči uskraćen ostao Celtic, jer je Davies imao usmeni dogovor sa škotskim velikanom da će ovo ljeto preseliti u Glasgow po isteku ugovora s Prestonom.

Mnogi su se navijači 'redsa' ponadali kako se ipak radi o Benu Daviesu iz Tottenhama, no Klopp je ipak na kraju za 'sitan novac' doveo drugoligaškog igrača od kojeg će sada svi očekivati čuda.

'Ovo je ogromna prilika. Naravno, bio sam pomalo iznenađen kad sam prvi put čuo za interes Liverpoola, ali kad sam se sabrao, jasno je da je preda mnom nevjerojatna prilika', rekao je Davies i priznao da još nikad nije bio na kultnom Anfieldu.

  • +21
Liverpool - Burnley Izvor: EPA / Autor: Peter Powell / POOL

Sam Jürgen Klopp je priznao kako je ovo bila kupovina pod teškim okolnostima, sigurno je kako u nekoj drugoj situaciji ne bi posegnuo za ovakvim rješenjem.

'Jasno da u normalnom prijelaznom roku ne bismo gledali ima li Preston igrača za nas. Ali otkad smo ga vidjeli, a naša je situacija s ozljedama bila sve jasnija, postali smo prilično uzbuđeni. Vidimo njegovu kvalitetu, ali i potencijal jer ima 25 godina i još je puno toga pred njim. Sviđa mi se kako igra, dobar je u duelima, pametan je i svestran jer je igrao u obranama i s tri i s četiri igrača', rekao je Klopp o Daviesu.

U isto vrijeme je u Gelsenkirchenu liječnički pregled prolazio i turski reprezentativac Ozan Kabak, koji bi također trebao postati članom Liverpoola. Njegovo puštanje na posudbu, uz mogućnost otkupa ugovora, Schalke uvjetuje pronalaženjem zamjene na toj poziciji, a prema svemu sudeći to će biti 28-godišnji njemački reprezentativac Shkodran Mustafi koji je, prema pisanju Sky Sportsa, završio svoj boravak u londonskom Arsenalu.