lebron čeka

U Lakersima mogu odahnuti jer nekada najbolji centar NBA ipak želi igrati, ali neke velike zvijezde još nisu donijele odluku zbog straha od virusa

07.07.2020 u 10:25

Bionic
Reading

Centar LA Lakersa Dwight Howard je u ponedjeljak izjavio da će igrati u nastavku NBA sezone krajem ovog mjeseca u Orlandu na Flordid, dok je Bradley Beal iz Washington Wizardsa i dalje neodlučan.

Howard je do sada u više navrata govorio kako nije siuran hoće li se priključiti momčadi zbog okolnosti u kojima se nastavlja sezona prekinuta u ožujku.

Naime, majka njegovog šetogodišnjeg sina preminula je u ožujku nakon epileptičnog napadaja, a osim toga, on je jedan od najglasnijih zagovornika borbe za rasnu jednakost koja je u SAD-u pokrenuta nakon smrti Afroamerikanca Georgea Floyda.

Howard je u ponedjeljak navečer u interviewu za CNN kazao da će igrati s Lakersima kada se sezona nastavi u kompleksu Wide World pored Orlanda 30. srpnja. Također je dodao da će donirati svoju plaću da pomogne pokretu 'Diši ponovo'. Vjerojatno je važnu ulogu u cijeloj priči imao i LeBron James, zvijezda i vođa Lakersa.

'Osjećam da imam veliku priliku kao i Lakersi da osvojimo naslov ove godine", rekao je Howard. "Da, priključit ću se momčadi u Orlandu, ali za to vrijeme ćemo početi veliki posao ovdje u Atlanti i u cijeloj državi kako bismo zajamčili da ljudi ne zaborave na nas i na to što se događa u našim zajednicama.'

Trener Lakersa Frank Vogel je prošli tjedan izjavio kako momčad ne planira zamijeniti Howarda u rosteru. Lakersi će u Orlandu biti bez Averyja Bradleya koji se odlučio za opciju da ne zaigra u nastavku sezone objašnjavajući to obiteljskim razlozima.

Prosjek 34-godišnjeg Howarda koji je osam puta bio biran u All Star momčad je 7.5 koševa i 7.4 skokova u prosječno 19.2 minuta po utakmici ove sezone.

Istovremeno Bradley Beal, za kojeg se očekivalo da otputuje s Washington Wizardsima na Floridu, još uvijek nije siguran hoće li igrati u nastavku NBA sezone.

Beal bi trebao putovati s momčadi u Orlando u utorak, ovisno o rezultatu testiranja na koronavirus, ali još nije donio konačnu odluku o odlasku.

'Još nema konačne odluke', kazao je trener Washingtona Scott Brooks u ponedjeljak. 'Još idemo dan po dan.'

Beal je nedavno izrazio zabrinutost zbog nastavka sezone, u kojem bi 22 momčadi trebale odigrati ostatak regularnog dijela sezone i doigravanje u kompleksu Wide World pored Orlanda, zbog kratkog razdoblja pripreme i povećanog rizika od ozljeda.

Neigranje Beala bio bi veliki udarac za Wizardse (24-40) čiji je zaostatak za Orlando Magicom 5 1/2 utakmica u borbi za osmo i zadnje mjesto koje vodi u doigravanje Istočne konferencije. Washingon bi trebao nastavak sezone otvoriti protiv Phoenix Sunsa 31. srpnja.

Washington će u Orlandu biti bez Johna Walla, koji ima ozljedu Ahilove tetive, kao i bez Davisa Bertansa koji je odlučio ne sudjelovati u nastavku sezone.

Beal ima visok prosjek ove sezone sa 30.5 koševa i 6.1 asistencija u 57 utakmica ove sezone.