SLIČNA PRIČA

U komi kao i Schumi, ali već duge 32 godine!

17.03.2014 u 18:47

Bionic
Reading

Navršava se točno 32 godine otkada je još jedan sportaš završio u komi poput Michaela Schumachera, no nažalost još uvijek se Jean Pierre Adams nije probudio

Dana 17. ožujka 1982. godine francuski je nogometaš Jean Pierre Adams završio na operacijskom stolu u bolnici u Lyonu nakon što je ozlijedio ligamente. No jedna obična operacija greškom anesteziologa završila je komom u koju je tadašnji nogometaš Chalona pao i do danas se nije probudio.


Jean Pierre Adams francuski je nogometaš rođen u glavnom gradu Senegala Dakaru, a ubilježio je i 22 nastupa za francusku reprezentaciju. Slična priča o komatoznom stanju u kojem se nalazi već 32 godine mogla bi u najgorem slučaju zadesiti i velikog Michaela Schumachera koji je također u komi nakon teške nesreće koju je doživio krajem 2013. godine na skijanju u francuskom Maribelu.

Nakon deset mjeseci u bolnici, liječnici su rekli kako se više ne mogu brinuti o Adamsu, a onda je svu brigu o njemu preuzela supruga Bernadette koja je kuću i sve oko nje podredila suprugovom oporavku te je nazvala Mas du bei athlete dormant – Kuća prelijepog uspavanog sportaša i danas, 32 godine kasnije, ne odustaje i nada se da će se njen suprug i otac dvoje djece probuditi iz kome.