IVAN POD KRITIKAMA

U Kataloniji se sada pitaju je li Rakitiću trebala utakmica s Meksikom!

01.04.2018 u 09:50

Bionic
Reading

Nastup Ivana Rakitića protiv Seville španjolski mediji opisuju kao jedan od najlošijih ove sezone i uvjereni su da to ima veze s reprezentativnim obavezama u dalekom SAD-u...

Podsjetimo, Barcelona je tražila od 30-godišnjeg hrvatskog veznjaka da se ranije vrati s američke turneje, no on je to odbio i poveo Hrvatsku prema pobjedi protiv Meksika u Dallasu ovog utorka.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

No, nakon povratka u Španjolsku Rakitić nije odigrao briljantnu utakmicu protiv svog bivšeg kluba Seville ove subote, a u remiju 2:2 dobio je vrlo niske ocjene španjolskih medija, posebno onih sa sjedištem u Kataloniji.

'Izgubljen. Bio je to najslabiji nastup Hrvata u posljednjim mjesecima. Reprezentativna stanka čini se da je bila fatalna. Niti se dobro koordinirao s braničima pri izlasku prema naprijed, niti se dobro posložio pri povratku nazad,' kaže dnevnik Sport.

'Bez odmora zbog igranja za Hrvatsku, s N'Zonzijem kao suparnikom, za Rakitića je to bilo previše nakon tako dugog putovanja,' piše pak El Mundo Deportivo.

Barcelona je jedva izbjegla poraz golovima Saureza i Messija u 88. i 89. minuti, a naš veznjak upozorava da se momčad mora trgnuti uoči završnice sezone.

'Možemo u ovom trenutku biti zadovoljni, ali moramo se poboljšati, to je sasvim jasno. Nakon stanke uvijek je teško ponovo krenuti. Sad se trebamo odmoriti, naspavati, nogomet mora postati jedina bitna stvar u našim životima,' zaključio je Ivan Rakitić, a Katalonci se nadaju da će se on i suigrači oporaviti do srijede i dvoboja s Romom u četvrtfinalu Lige prvaka.