šok i nevjerica

Barcelona je doživjela novi udarac; La Liga joj drastično srezala budžet za plaće

22.02.2024 u 10:02

Bionic
Reading

Španjolska La Liga je objavila nove limite za plaće klubova nakon završetka zimskog prijelaznog roka. Najgore je prošla Barcelona koja već duže vrijeme ne može ispoštovati financijski fair-play, a sad joj je budžet za plaće igrača dodatno drastično smanjen

Podsjetimo, Barcelona je prije samo godinu dana na plaće mogla potrošiti 648 milijuna eura, ljetos joj je taj limit skresan na samo 270 milijuna eura i nitko nije niti mogao zamisliti da će se taj iznos dodatno smanjivati.

A onda se oglasila La Liga te objavila nove limite za plaće prema kojem Barcelona smije potrošiti samo 204 milijuna eura!

Činjenica je da Barcelona proteklih nekoliko godina ima velikih financijskih problema, pa je ovaj dodatni pad ograničenja budžeta za plaće donekle očekivan.

  • +5
Barcelona - Granada, španjolska liga, 11.2.2024. Izvor: EPA / Autor: Alejandro Garcia

Ono što najviše brine navijače Barcelone je činjenica da mrski im Real Madrid u isto vrijeme na plaće može trošiti čak pola milijarde eura više! Prema novom izračunu budžet Reala za plaće nije promijenjen u odnosu na početak sezone i on iznosi čak 727 milijuna eura.

Ispred Barcelone je prema limitu trošenja novca i Atletico Madrid kojem je svota povećana s 296 na 303 milijuna eura. U isto vrijeme Girona, najugodnije iznenađenje španjolskog prvenstva ove sezone, može potrošiti samo 52 milijuna eura na plaće, a najmanje može Alaves, 'samo' 33 milijun eura.

Standings provided by Sofascore