šok terapija

U Hajduku se dolaskom novog trenera spremaju velike promjene, a jedna se tiče kapetana

25.10.2023 u 13:05

Bionic
Reading

Mislav Karoglan je novi/stari trener Hajduka nakon što je u utorak Ivan Leko dobio otkaz. No, na Poljudu nema mira, 'bili' već u petak (27. listopada, 18 sati, MAXSport1, MAXtv) u 13. kolu SuperSport HNL-a idu na već tradicionalno im neugodno gostovanje u Koprivnicu kod Slaven Belupa

Dvije pobjede i čak četiri poraza u posljednjih šest utakmica SuperSport HNL-a presudile su Ivanu Leki koji je nakon nedjeljnog 2:0 debakla protiv Osijeka završio svoju trenersku epizodu na Poljudu.

Čelni ljudi Hajduka brzo su reagirali te je momčad preuzeo Mislav Karoglan, trener kojeg je prije 10 mjeseci baš zamijenio Leko. Krug se sada nekako 'zatvorio', a pred Karoglanom je težak i nezahvalan posao. Uzdrmanu momčad 'bilih' treba vratiti na pobjedničke staze, no problem su brojne ozljede i loša forma nekih prvotimaca.

Uz to Hajduk već u petak (27. listopada, 18 sati, MAXSport1, MAXtv) igra utakmicu 13. kola SuperSport HNL-a i to na nezahvalnom gostovanju u Koprivnici kod Slaven Belupa. 'Bili' su u Koprivnici dobili posljednje dvije, ali minimalno 1:0, a prije toga su tri puta remizirali. Baš je remi 2:2 s 'farmaceutima' iz studenog prošle godine bila posljednja Karoglanova utakmica na klupi Hajduka.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Što uopće može Mislav Karoglan u tri dana napraviti kako bi pozitivno šokirao uzdrmanu i posrnulu momčad Hajduka?

Čini se kako će Karoglan morati posegnuti za promjenama, a prva bi mogla biti na golu gdje bi se trebao vratiti kapetan Lovre Kalinić koji je posljednji put za 'bile' nastupio još 30. listopada prošle godine na gostovanju protiv Lokomotive. Doživio je tada ozljedu ligamenata koljena, a nakon operacije uslijedila je višemjesečna rehabilitacija.

Leko je Kalinića držao na klupi, a Ivan Lučić je čvrsto prigrabio 'jedinicu'. No, Kalinić je jedan od 'senatora' u svlačionici, suigrači ga cijene i slušaju pa će Karoglan igrati na tu 'kartu' autoriteta.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +7
Igrači Hajduka i trener Ivan Leko nakon poraza, Hajduk-Osijek 0:2 Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Promjena bi trebalo biti i u obrani, prvenstveno zbog brojnih ozljeda. Kritično je jer su upitni Mihael Žaper i Josip Elez koji su friško ozlijeđeni, a još od ranije nema Filipa Uremovića i Francisca Ferra. Zato bi se u prvu momčad mogao vratiti Luka Vušković (16) koji nije igrao ove sezone, a prodan je u Tottenham za 13,8 milijuna eura. No, Vušković je do zime igrač Hajduka i sad bi napokon mogao ponovno zaigrati za seniore.

Karoglan, barem za utakmicu protiv Slaven Belupa, nema previše manevarskog prostora, a uz to 'bile' već u utorak (31. listopada, MAXSport, MAXtv) čeka utakmica SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa protiv Jadrana u Pločama.

Pravo na novi kiks 'bili' više jednostavno nemaju...

Standings provided by Sofascore