ZRAČI OPTIMIZMOM

Mislav Karoglan: Imam plan za Livaju, već u petak protiv Slavena ćemo biti pravi

24.10.2023 u 13:20

Bionic
Reading

Hajduk je u nedjelju izgubio na Poljudu od Osijeka 0.2, u ponedjeljak umjesto Ivane Leke za trenera dooveo Mislava Karoglana, a danas na press konferenciji predstavio novog trenera

Mislav Karoglan se na klupu Bijelih vratio nakon 10 mjeseci kada je zbog privatnih razloga morao otići s mjesta glavnog trenera. Bijele je kao u prošloj sezoni vodio u ukupno 12 službenih utakmica u kojima je upisao osam pobjeda uz četiri neriješena ishoda.

'Prije svega zahvala Bogu što sam došao ovdje. Hvala i Upravi. Drugi put sam ovdje. Stariji sam i iskusniji. Neuspjesi te čine boljim i jačim. Jedva čekam da nastavim gdje sam stao. Siguran sam da možemo biti jako dobri u nastavku sezone', rekao je Karoglan kratko na predstavljanju, a onda na jednosatnoj pressici, na kojoj su nazočili predsjednik Lukša Jakobušić i sportski direktor Mindaugas Nikoličius odgovarao na pitanja novinara.

'Razgovarat ću s Nikolom Kalinićem, treba vidjeti kakve su njegove ambicije i planovi. Imamo jako dobar odnos. Uvijek je dobrodošao. Moj je cilj da Marko Livaja daje lakše golove, puno puta je davao preteške golove iako ni to nije loše. Treba poboljšati fazu napada. To je prvi cilj, moramo zabijati da bismo pobjeđivali. Već sam napravio analizu i imam plan. Bitni su mi igrači oko Livaje. Pitanje Livaje je pitanje navike igrača oko njega. Tu ćemo uvesti neke principe koji će uz psihološki moment njemu olakšati posao. Razmišljam kako optimizirati igru i tu moram biti jako koncizan. Imamo tri, četiri dana do prve utakmice. Nadam se da ćemo imati impuls već u petak i da možemo biti puno bolji. sam uvjeren da već u petak možemo biti puno bolji, rekao je Karoglan kojeg ne brine reakcija javnosti.

'Bitno je da me svlačionica slijedi. Ne budem li pobjeđivao, što će mi reakcija javnosti? Uvijek sam imao dozu mazohizma, ni zadnji put nisam bio zadovoljan. Mijenjanje sustava? Nije bitan sustav, nego set principa. Bitno je igrate li s jednom ili dvije šestice. To determinira i profil igrača koji su tu. Bitni su principi igre i dinamika u tim principima', poruči je novi trener Bilih.

Hajduk u petak u 13. kolu SuperSport HNL-a gostuje kod Slaven Belupa u Koprivnici (18 sati, MAXSport 1, MAXtv). Što se do tada može napraviti?

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

'Bitniji su mi igrača oko Livaje, da više napadamo dubinu, da više radimo van vidnog polja protivničkih veznih i stopera. U par treninga možete dati par napomena, usmjeriti na osnove nogometa, npr. kako zatvarati šesnaesterac, najbliži čovjek. Stoji se u šesnaestercu, a on se prije svega napada...'

Zanimljiv odgovor dao je na pitanje vezan uz odlazak i Istre i priče o bojkotu u svlačionici:

'Izgubio sam od Dinama i Rijeke, taj poraz protiv Rijeke je bio bolan. Istra ima jednu pobjedu u 11 utakmica, želim im da u idućih deset utakmica imaju devet pobjeda i jedan poraz i to protiv Hajduka', rekao je Karoglan te najavio kako će imena ljudi koji će činiti njegov stručni stožer biti poznata do kraja tjedna.

Standings provided by Sofascore
  • +7
Igrači Hajduka i Ivan Leko nakon poraza, Hajduk-Osijek 0:2 Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanovic/PIXSELL