JE LI OVO REALNO?

U Formuli 1 stvara se Dream Team; Hamilton i Vettel u istoj momčadi, a na njihove plaće bi se trošio nezamisliv iznos

13.05.2020 u 13:46

Bionic
Reading

Odlazak Sebastaiana Vettela iz Ferrarija na kraju sezone pokrenuo je niz nagađanja u Formuli 1 pa se tako šuška kako Mercedes stvara Dream Team

Pandemija koronavirusa nije dozvolila početak novog prvenstva Formule 1, odgođeno ili otkazano je deset utrka, ali u ovom sportu ima uzbuđenja i izvan staze. Nakon 2020. dolazi do prekida suradnje između Ferrarija i Sebastiana Vettela, a obje strane su objasnile razloge takvog scenarija o čemu više možete čitati OVDJE.

Ni manje od 24 sata, a već su počela nagađanja oko Vettelove sudbine. Prema prvoj informaciji postojala je mogućnost da njemački vozač završi u Mercedesu, a da u drugom smjeru krene aktualni prvak Lewis Hamilton.

No to nije realno, jer Britanac ne misli napustiti pobjedničku momčad, a ni u Ferrariju ne žele raditi u gužvu u svojim bolidima, jer im je Charles Leclerc prvi vozač.

No zato se pojavila nova bombastična vijest prema kojoj bi Mercedes krenuo u izgradnju Dream Teama odnosno Hamiltonu bi dodao Vettela te se tako odrekao Valtterija Bottasa.

'Sebastian je sjajan vozač, velika ličnost i željela bi ga svaka momčad u Formuli 1. Kad gledamo u budućnost, prvo mislimo na naše vozače. No, kad dođe do ovakvog razvoja događaja, naravno da ih moramo uzeti u obzir', izjavio je šef Mercedesove momčadi Toto Wolff.

Hamilton i Vettel imaju zajedno deset titula prvaka (6+4), ali do stvaranja super tandema dug je put, a sigurno će velik kamen spoticanja biti primanja oba vozača. Britanac trenutačno zarađuje 42 milijuna eura, a Nijemac je u Ferrariju na 40. No Hamilton bi si rado podebljao plaću na 55 milja, a sigurno ni Vettel ne bi išao ispod cijene koju je imao u crvenom bolidu.

Tako bi Mercedes samo na plaće ove dvojice morao trošiti oko 100-tinjak milijuna eura, a to u ovom trenutku, dok u sportu vlada financijska kriza zbog pandemije, ne zvuči realno.