TO JEDNOSTAVNO NIJE TO

Prvak Formule 1 Lewis Hamilton progovorio o najgorem mogućem scenariju za svaki sportski spektakl: Ostaje praznina...

09.05.2020 u 21:05

Bionic
Reading

Vozači s nestrpljenjem čekaju početak Formule 1 koju je odgodila pandemija koronavirusa. Utrke će biti bez gledatelja, a takav scenarij ne sviđa se prvaku Lewisu Hamiltonu iako je i on svjestan da nema druge opcije

Svi vrhunski sportaši, a ne samo vozači bolida Formule 1, morat će se jedno vrijeme naviknuti na neobično okruženje - tišinu s praznih tribina. Gledatelji još neko vrijeme neće moći biti dio sportskih spektakala, a ukoliko Formula 1 krene u srpnju u Austriji, a zatim se nastavi u Velikoj Brittaniji na stazi Silverstone, jasno je da neće biti navijačkog poticaja.

'To mi pruža prazan osjećaj, jer navijači su stvarno dio te utrke', izjavio je Hamilton koji je rekordnih šest puta slavio na domaćoj utrci u Silverstoneu.

'Diljem svijeta što više navijača to je bolja atmosfera, zato postoje mjesta poput Silverstonea i Monze. Zato će biti jako prazno. Ne znam koliko će sve biti uzbudljivo za ljude pred televizijskim ekranima, ali bolje tako nego ništa', jasan je bio Britanac koji je osvojio šest naslova.

'Za nas će to biti poput prvog dana treninga, vjerojatno čak i gore, jer prvog dana na treningu nema puno ljudi koji dolaze gledati, ali ih bar uvijek ima.'