DESETORICA NA TERENU

U Europskoj ligi nastup skoro cijele hrvatske momčadi

21.10.2011 u 11:16

Bionic
Reading

U susretima trećeg kola Europske lige nastupila su i desetorica hrvatskih nogometaša od kojih su Luka Modrić, Ognjen Vukojević, Jurica Buljat i Ivica Vrdoljak ostvarili pobjede.

Tottenham je u Londonu slavio protiv Rubina iz Kazana 1:0 sjajnim golom Romana Pavljučenka u 33. minuti. Od trojice hrvatskih nogometaša u redovima Spursa nastupio je jedno Luka Modrić i to u zadnjih dvadeset minuta. Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka zbog ozljeda su bili izvan konkurencije za londonski sastav.

Dynamo Kijev je slavio protiv Bešiktaša 1:0 golom Garmaša u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Ognjen Vukojević je igrao za Kijevljane cijeli susret, a u 90. minuti je dobio žuti karton.

Cijeli susret je odradio i Ivica Vrdoljak koji je kao kapetan predvodio Legiu do gostujuće pobjede protiv Rapida iz Bukurešta (1:0). Vratar Marijan Antolović nije branio za poljski sastav.

Maccabi Haifa je deklasirao rumunjsku Steauu 5:0, a Jurica Buljat je igrao cijeli susret za Maccabi.

Mirko Oremuš je za Hapoel iz Tel Aviva igrao protiv PSV Eindhovena do 83. minute. Nizozemci su slavili 1:0 golom Wijnalduma iz jedanaesterca zu 70. mnuti.

Sturm je kod kuće izgubio od Anderlechta 0:2, a za domaćine su igrali Silvije Čavlina i Darko Bodul. Čavlina je branio, dok je Bodul igrao do 65. minute.

Roberto Punčec je igrao cijeli susret za Maccabi iz Tel Aviva koji je na gostovanju izgubio od Stoke Cityja 0:3.

Zoran Lesjak i Dejan Mezga odradili su svih 90 minuta za Maribor u susretu protiv Brage.

Bečka Austria je na gostovanju kod AZ Alkmaara izvukla bod odigravši 2:2, a Kaja Rogulj nije konkurirao za austrijsku ekipu.

Dario Krešić nije branio za PAOK koji je teškom mukom pobijedio Shamrock Roverse 2:1.