EUROPSKA LIGA

U Engleskoj borba za hamburško finale

29.04.2010 u 10:39

Bionic
Reading

U prvim utakmicama polufinala Europske lige vidjeli smo tek jedan pogodak, i to u Madridu gdje je domaći Atletico pobijedio Liverpool, što garantira zanimljive uzvrate. Jedini hrvatski predstavnik u završnici je Mladen Petrić, čiji je HSV na svom stadionu odigrao bez golova protiv londonskog Fulhama te će se morati dobrano pomučiti kako bi preskočili žilavu Hodgsonovu momčad

Trenutno u HSV-u vlada kaos, za razliku od Fulhama gdje su oduševljeni svojim povijesnim uspjehom. Bundesligaš je pred uzvratnu utakmicu promijenio i trenera, što će možda razbuditi igrače HSV-a da u Londonu pokažu svoje pravo lice.

Trener londonskog kluba Roy Hodgson trenutno piše najljepše stranice Fulhama, a sudeći prema onome kako su odigrali u Hamburgu, ne bi bilo iznenađenje kad bi došli do finala, jer odigrati 0:0 s kvalitetnijim suparnikom je uspjeh kako god se okrene.

'HSV ima kvalitetne i iskusne igrače i vjerujem da će u Londonu odigrati izvrsnu utakmicu, bez obzira što su nedavno promijenili trenera. U principu očekujem sličnu utakmicu kakva je bila i u Hamburgu', rekao je Hodgson te naglasio da bez obzira na konačan rezultat klub i navijači mogu biti sretni svime dosad napravljenim u Europi.

U Hamburgu su domaćini cijelu utakmicu opsjedali Fulhamov gol, no do pogotka nisu mogli doći. Friško oporavljeni Petrić je u toj utakmici ušao pred kraj i pokazao da će novi trener Moniz u njemu dobiti dodatnu kvalitetu u uzvratnom ogledu.

'Protekli dani su nam dosta bili napeti i sad se moramo koncentrirati na utakmicu protiv Fulhama. Činjenica da se finale igra na našem stadionu nas strahovito motivira. Ne smijemo pasti pod pritiskom koji je pred nama, no moram reći da smo puni samopouzdanja bez obzira na sve', kazao je strateg HSV-a Ricardo Moniz.

Drugi polufinalni ogled igrat će Liverpool i Atletico, a momčad s Anfielda mora ganjati minus od jednog gola iz prve utakmice, što također garantira neizvjesnost. Ove sezone Liverpoolu baš ne cvjetaju ruže i ulazak u finale bi barem malo isprao gorak okus blijede sezone koja je iza njih, no za takav pothvat moraju preskočiti Atletico.

'Kada igrate u polufinalu ovakvog natjecanja normalno je da ste pozitivni. Naš problem su velika očekivanja koja uvijek stoje pred klubom kakav je Liverpool. Ključno će biti da zadržimo hladnokrvnost i da probamo postići pogodak', mišljenja je Rafa Benitez, koji se svaki dan suočava s kritikama na svoj račun i mnogi već pišu da bi Španjolac na kraju sezone mogao napustiti 'redse'.

U madridskom ogledu Atletico je bio bez Sergija Agüera, koji se sad vratio u momčad. Argentinac u redovima španjolske momčadi u najavi je sipao bombone na račun Liverpoola.

'Svaki igrač sanja igrati na stadionu kakav je Anfield. Nažalost, nisam mogao pomoći svom klubu u prvoj utakmici, no sada sam željan igre i nadam se da ćemo otići u finale. Vrlo je važno kako ćemo se postaviti na otvaranju utakmice i u tim trenucima moramo dobro pokrivati Liverpoolove igrače. Moramo ostati mirni cijelu utakmicu i probati ih iznenaditi preko protunapada', smatra Agüero.

Popravka više nema. Sve četiri momčadi bi se željele vidjeti u Hamburgu 12. svibnja, a koje dvije će to biti, saznat ćemo u četvrtak kasno navečer.