Budućnost Hrvatske

U Dinamu stasa 'novi Luka Modrić'; Zoran Mamić je probudio zagrebačkog wunderkinda čije čudesne brojke već sada jamče preko 10 milijuna eura

12.12.2020 u 13:46

Bionic
Reading

Lovro Majer je u 22 utakmice koje je počeo zabio 10 golova i upisao devet asistencija i tako pokazao o kakvoj se klasi radi

Dinamo je izborio proljeće u Europi i to kao prvi u skupini K, bez poraza protiv Wolfsbergera, CSKA i Feyenoorda i sa samo jednim primljenim golom. 'Modrima' dobro ide i u prvenstvu gdje su drugi, s bodom iza Osijeka koji ima dvije utakmice više. Hrvatska U-21 reprezentacija je pak izborila plasman na Europsko prvenstvo 2021. godine gdje će u skupini D igrati s Portugalom, Engleskom i Švicarskom.

Zajednički nazivnik ove dvije ekipe je Lovro Majer. 22-godišnji hrvatski veznjak već je dugo godina označen kao 'novi Luka Modrić', odnono novi veliki dragulj hrvatskog nogometa koji će u godinama koje dolaze nositi reprezentaciju i biti prva violina klubova u kojima igra. U Lokomotivi je pokazao svu raskoš svojeg talenta, a onda je 2018. godine došlo vrijeme za odlazak u Dinamo koji ga je otkupio za 2.5 milijuna eura.

Od Majera se očekivalo puno, ali u Dinamu se to često očekuje istog trena, a Lovri je trebalo neko vrijeme za prilagodbu. Najprije su izvedbe malo štekale, pa se privikavao na novu ekipu, pa je u klubu bio Dani Olmo koji je zasjenio sve, ali na kraju je Majer došao na svoje. Ovaj skromni zagrebački dečko pokazao je o kakvoj se klasi radi i postao predvodnik novog Dinama.

Odlaskom Danija Olma došlo je vrijeme za Majerovih pet minuta, a Zoran Mamić mu je pokazao puno povjerenje i dao priliku da zagospodari sredinom terena što je Lovro objeručke prihvatio i počeo prikazivati one igre zbog kojih je i doveden u Dinamo. Već sada vrijedi preko 10 milijuna eura, a nastavi li ovako, mogao bi biti i Dinamov rekordni izlazni transfer. Fantasično čita igru, poslužuje suigrače preciznim loptama, puca, zabija i iz dana u dan postaje sve kompletniji igrač. Talent da hoda Modrićevim stopama ima, a nastavi li raditi kao do sada, mogao bi i ostvariti taj zacrtani put.

Ove sezone je, u zadnje 22 utakmice koliko je počeo od prve minute, u dresu Hrvatske U-21 reprezentacije i Dinama, upisao 10 golova i tome pridodao devet asistencija, a dojam je da i drugi igraju bolje uz raspoloženog Majera, a to je osobina koja se danas najviše cijeni. Ostane li mu glava u nogometu, Dinamo i Hrvatska ne trebaju strahovati za budućnost.

Pogledajte još jednom najbolje golove 14. kola HT Prve lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.