I OSTANAK JE OPCIJA

U Dinamo stigle još dvije ponude za Antu Ćorića; sazvan sastanak

24.12.2015 u 13:02

Bionic
Reading

Iako je do zimskog prijelaznog roka ostalo tek osam dana, zasad nema velikih najava mogućeg transfera Ante Ćorića, odličnog 18-godišnjeg veznjaka zagrebačkog Dinama, kojem mnogi proriču veliku nogometnu budućnost

Veliki talent Ante Ćorić na izlaznim je vratima Dinama. Sâm je početkom studenoga izjavio kako želi otići iz maksimirskog kluba, a razlog tome bila je ignorancija čelnika kluba, prvenstveno trenera Zorana Mamića te njegova brata izvršnog predsjednika Zdravka

Tome je moguće uvjetovalo potpisivanje ugovora obitelji Ćorić s menadžerskom grupom Doyen sports, a prema kojem bi sav novac iz transfera pripao klubu.

I nakon te Ćorićeve izjave, okolnosti su se promijenile. Zdravko Mamić poslao je direktivu da se mladog igrača udobrovolji i natjera na promjenu mišljenja. Međutim, iz pouzdanog izvora doznajemo kako zasad s igračem nitko nije razgovarao. Jer da je, Ćorića bi se možda i dalo nagovoriti na - promjenu 'raspoloženja'. Baš kao što je i svojeveremeno - umjesto odlaska u Rim, iz Salzburga 'skrenuo' prema Maksimiru.

Posljednjih se dana špekuliralo i o interesu Real Madrida, što je apsolutno točno, no svjesni su u Ćorićevoj obitelji da bi ih odlazak u tako veliki klub mogao trenutačno lanisrati u 'zvijezde', ali i natjerati na još bolnije prizemljenje. Zato bi čak radije prihvatili ponudu Porta, financijski nešto skromniju, ali s mnogo većim efektom na razvoj karijere igrača - kojem treba još i discipline, snage i kontinuiteta.

Kako doznajemo, posljednju ponudu, odnosno poziv da dođu u klub na razgovore, Ćorićevi su dobili od londonskog Chelseaja, ali o njoj uopće ne razmišljaju jer svjesni su da bi Antina karijera u tom slučaju vjerojatno stagnirala. Čak su i skloniji opciji - ostanka u Dinamu, bez obzira na sve što se proteklih tjedana događalo na relaciji 'uprava - igrač'. Kako kažu, prioritet im nije novac, iako je važan, već nogometni razvoj.

S toga se čeka nedjelja 27. prosinca kada su iz Dinama najavili zajednički sastanak, a na kojem bi se moglo pregovarati o statusu i mogućim ponudama za 18-godišnjeg Ćorića, jer naodno su dvije stigle i na adresu kluba. Ćorićevi tvrde da o njima ne znaju ništa odnosno s kojih su adresa stigle. Pretpostavka je da je jedna milanskog Intera, s kojima Dinamo posljednjih godinama uspješno posluje, dok je druga škotskog Celtica.

Prema tome, pred Antom i njegovom obitelji nekoliko je dana iščekivanja. Nešto konkretnije moglo bi se znati nakon što za zajednički stol sjednu Zoran Mamić, Tomislav Svetina te Ante i Miljenko Ćorić. A tada će se znati hoće li Ante 11. siječnja doći na prozivku Zorana Mamića ili će nakon Nove godine pakirati stvari za neku od europskih destinacija?