NOGOMETNA ELITA

U četvrtak je ždrijeb Lige nacija; evo tko su mogući suparnici Hrvatske, a s kojim reprezentacijama nikako ne može biti u skupini

15.12.2021 u 14:18

Bionic
Reading

U četvrtak će u sjedištu Uefe u Nyonu u 18 sati biti održan ždrijeb trećeg izdanja Lige nacija za sezonu 2022/23., a hrvatska reprezentacija se nalazi u trećem šeširu zajedno sa Engleskom, Poljskom i Švicarskom, što znači da joj oni neće moći biti protivnici u elitnom razredu Lige nacija

Francuska, Španjolska, Italija i Belgija su nositelji, u drugom šeširu su Portugal, Nizozemska, Danska i Njemačka, a u četvrtom se nalaze Wales, Austrija, Češka i Mađarska.

U prvom izdanju Lige nacija, kada je 12 momčadi bilo raspoređeno u četiri skupine, Hrvatska je bila zadnja u grupi sa 4 boda, iza Engleske (7) i Španjolske (6).

Tada nas je Španjolska kod kuće dobila sa čak 6:0, a bilo je to dva mjeseca nakon SP u Rusiji gdje smo osvojili srebro. Na kraju Hrvatska je u posljednjem susretu skupine mogla osvojiti prvo mjesto da je pobijedila Englesku, ali smo izgubili sa 1:2.

  • +69
Hrvatska - Rusija, kvalifikacije za SP 2022., Poljud, 14.11.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

U drugom izdanju, gdje smo bili u skupini sa Francuskom, Portugalom i Švedskom, završili smo natjecanje sa jednom pobjedom i pet poraza. Tada smo u Maksimiru jedino dobili Švedsku 2:1, a ostali smo u elitnom razredu zahvaljujući boljoj gol razlici od Švedske, koja je također imala jednu pobjedu (2:1 protiv Hrvatske) i pet poraza.