IGRA SE 'VEČITI' DERBI

U Beogradu je danas ratno stanje

23.10.2010 u 09:31

Bionic
Reading

U Beogradu se danas (13 sati) na Marakani igra 139. 'večiti' derbi. Sudar Crvene zvezde i Partizana proći će pod nevjerojatnim mjerama osiguranja, a zbog straha od huliganskih nereda postojala je mogućnost da utakmica bude otkazana

U Beogradu je danas ratno stanje. A sve zbog nogometa. Utakmice Crvene zvezde i Partizana oduvijek su bile krvave, a u Srbiji strahuju od reprize ružnih scena koje u pravilu zasjenjuju nogometne aktere.

Pod punom opremom bit će više od pet tisuća policajaca, iako neki mediji barataju i puno većom brojkom, od čak sedam tisuća čuvara reda. Zvezda je neovisno o policiji na stadion postavila 40 kamera koje će snimati svaki kutak, a sve će se pratiti i u kontrolnoj sobi na Marakani i u policijskoj upravi. Na stadionu će se nalaziti i dva suca za prekršaje.

No to nije sve. Značajno je smanjen kapacitet stadiona pa će, umjesto 45 tisuća, 30 tisuća ljudi moći uživo gledati derbi. Nema dolaska na Marakanu u skupinama, a navijače Partizana do stadiona provest će neviđene policijske snage. Policija je pripremila i posebne mjere za pražnjenje tribina, kao i za izvođenje huligana.

I tako se prije nogometnog derbija piše najmanje o nogometu. Crvena zvezda ima 59 pobjeda, Partizan 38, a 43 utakmice su završile remijem. No 'crno-beli' nisu izgubili zadnjih sedam utakmica protiv najvećeg rivala te su aktualni prvaci Srbije.

Na ljestvici Zvezda ima tri boda više od Partizana.

Na derbijima su gorjele i tribine