U LOV NA UTJEŠNU NAGRADU

U Bayernu još uvijek vjeruju Van Gaalu

16.03.2011 u 10:45

Bionic
Reading

Predsjednik njemačkog nogometnog prvaka Bayerna iz Münchena Karl-Heinz Rummenigge izjavio je kako će nizozemski stručnjak Louis van Gaal ostati na klupi Bavaraca do kraja sezone usprkos razočaravajućem ispadanju u osmini finala Lige prvaka od Intera u utorak

'Svi smo razočarani rezultatom, ali ostat ćemo pri ranijoj odluci. Sada se moramo koncentrirati na osvajanje drugog mjesta u prvenstvu koje nam osigurava izravan plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone', rekao je Rummenigge nakon ispadanja od Intera.

Bayern je izgubio uzvratni susret od Intera sa 2:3, te tako nije uspio obraniti 1-0 prednost iz prve utakmice u Milanu. Njemački prvak pola sata prije kraja uzvratnog susreta vodio je sa 2:1, ali su Sneijder i Pandev golovima u 63. i 88. minuti odveli europskog prvaka u četvrtfinale. Prošle je godine također Inter zaustavio Bayern u Ligi prvaka svladavši ga u finalu sa 2:0.

Bayern je prošloga tjedna objavio kako će se po završetku ove sezone razići s Van Gaalom zbog 'razmimoilaženja u pogledima na igru'.

Prošle je sezone Van Gaal s Bayernom osvajio naslova njemačkog prvaka i pobjednika Kupa, te do finala Lige prvaka, ali ove sezone osam kola prije kraja prvenstva klub se nalazi na četvrtom mjestu ljestvice sa 16 bodova manje od vodeće Borussije iz Dortmunda, te sedam od drugog Bayera iz leverkusena, u Kupu je ispao u polufinalu od Schalkea 04, a u Ligi prvaka od Intera u osmini finala.