LAPORTINA VREMENA

U Barci su prisluškivali zaposlenike, igrače...

27.10.2010 u 09:24

Bionic
Reading

Sve više na vidjelo izlazi na koji je način bivši predsjednik Barcelone vladao katalonskim klubom i kako je za vrijeme njegovog mandata španjolski prvak završio u dugu od 80 milijuna eura

Barcelona ima širom svijeta mnogo navijača. Ne samo zbog sjajnog nogometa, nego i jer je taj klub uvijek bio gospodski. Ne bi nosio na dresu natpis UNICEF i još za to plaćao dva milijuna eura godišnje toj humanitarnoj organizaciji da nije tako.

No katalonski ponos pomalo gubi ugled zbog svojeg bivšeg predsjednika zbog čijeg načina vladavine su danas pokrenute mnoge afere. Nekada čelni čovjek s Nou Campa razbacivao se klupskim novcem, i to na razne stvari zbog kojih su svi šokirani.

Naime, u dugu od 80 milijuna eura, Laporta je potrošio 3,6 milijuna eura na špijuniranje. Od toga 600 tisuća eura za uhođenje računala svih zaposlenika, a ostatak na praćenje igrača, novinara, trenera (Rijkaard) te svojih protivnika ili njegovih bližnjih.

Nije tajna da je Laporta potrošio i 631 tisuću eura za ulaznice za finale Lige prvaka u Parizu, 177 tisuća za Final Four košarkaške Eurolige, pa 318 tisuća za letove s privatnim avionima, 90 tisuća za ulaznice za koncert U2-a, 200 tisuća za catering u klubu, 262 tisuće po restoranima, čak je ostalo nepokriveno 800 tisuća nepokrivenih računa za vrijeme klupskog SP-a u Abu Dhabiju… A to je samo mali dio Laportine rastrošnosti.