vrijedi jako puno

Barcelona i Xavi u neočekivanom problemu zbog mlade zvijezde koja je stigla za sitniš; Urugvajac povukao potez koji nisu očekivali

24.03.2022 u 09:38

Bionic
Reading

Mladi urugvajski stoper Ronald Araujo, koji je u Barcelonu stigao 2018. godine iz Boston Rivera za sitniš, u kratkom razdoblju postao je jedan od traženijih igrača na svijetu

Pune ruke posla ima menadžer 23-godišnjeg Ronalda Arauja, 188 cm visokog stopera, koji je zadnje dvije sezone u dresu Barcelone dokazao da je jedan od najboljih na svijetu na toj poziciji.

Poznato je kako Arauju ugovor s Barcelonom vrijedi do lipnja 2023. godine pa je logično da pune ruke posla ima njegov menadžer Flavio Perchman. Velik broj klubova - među kojima je i Manchester United - pokazao je interes, a podatak kako Araujo trenutačno prema Transfermarktu vrijedi 40 milijuna eura dovoljno govori. Barcelona ga je platila manje od dva milijuna eura urugvajskom klubu, a u dvije sezone pretvorio se u zvijezdu i nezamjenjivog igrača u udarnoj postavi. Jasno je kako će važnu ulogu u pregovorima igrati i trener Barcelone Xavi jer su se našli u neočekivanim problemima.

No, problem je u tome što bi Barcelona što prije željela produžiti ugovor, ali navodno je zapelo u pregovorima. Doznaje se da Araujo igra na taktiku odugovlačenja, a taj potez čelnici kluba nisu očekivali jer donedavno je bio nepoznat i Barca mu je sve dala.

To znači da će Barcelona morati požuriti i značajno mu podići primanja ili će ga biti prisiljena prodati u ljeto. Spominje se da bi Barcelona, ako Araujo ne produži ugovor, mogla zaraditi 50, 60 milijuna eura.

Naravno, najlošija opcija bi bila da ode iz klub besplatno i jasno je da se čelnici Barcelone moraju požuriti.