ČUDO OD DJETETA

Xavi šokirao izjavom: Luka je velikan, ali nije najbolji na svijetu. Jednostavno nema ono što ovaj mladić ima...

28.02.2022 u 09:07

Bionic
Reading

Razigrana i preporođena Barcelona u derbiju 26. kola španjolskog prvenstva je isprašila Athletic Bilbao s 4:0, a junak pobjede bio je 19-godišnji veznjak Barce Pedri

Razigrana i preporođena Barcelona u derbiju 26. kola španjolskog prvenstva je isprašila Athletic Bilbao s 4:0, a junak pobjede bio je 19-godišnji veznjak Barce Pedri.

Trener Xavi nakon utakmice je dijelio epitete na račun igre fantastičnog tinejdžera. U usporedbama koje je povlačio spomenuo je i kapetana hrvatske nogometne reprezentacije i igrača Reala Luku Modrića.

'To kako on i čita i razumije igru, kako prolazi između linija i ulazi iza leđa čuvarima me jako podsjeća na Andresa Iniestu. Pedri je predivan igrač. Kad je talent u pitanju, nisam na svijetu vidio igrača kakav je on. Jednostavno ga nema. Ne govorim sve ovo samo zato da bih ga hvalio jer on je osoba koja ne voli kad ga se hvali', rekao je strateg Barcelone i onda se dotakao Modrića.

'Modrić ili De Bruyne su velikani, ali nemaju ono što on ima. Po pitanju čistog, urođenog talenta, Pedri je doista najbolji na svijetu, rekao je strateg igre Barcelone.

  • +11
FC Barcelona - Athletic Bilbao, španjolska liga, 27.2.2022. Izvor: EPA / Autor: ALBERTO ESTEVEZ

Velike riječi i veliki teret sletjeli su tako na leđa mlađahnog veznjaka Barce jer dosegnuti karijeru Luke Modrića uistinu je izazov, a Pedri je tek na početku svoje karijere.