Imaju novi cilj

Evo kako su pobjedu protiv Reala vidjeli trener Barcelone Xavi i kapetan Busquets; jedan detalj ih je očito jako naljutio

21.03.2022 u 10:30

Bionic
Reading

Iako su nogometaši Barcelone upisali uvjerljivu gostujuću pobjedu od 4:0 u El Clasicu, Real Madrid još uvijek ima veliku prednost na ljestvici. No, zanimljivo je bilo čuti aktere katalonske momčadi

Podsjetimo, dva gola je za Barcelonu zabio Aubameyang (29', 53'), a po jednom Ronald Araujo (38') i Ferran Torres (47'). Nakon utakmice sve je kratko rekao kapetan Barcelone Sergio Busquets.

'Ovo je bio naš cilj. Za sve smo se mi pitali i nismo previše razmišljali o konačnom rezultatu. Krali smo loptu, igrali presing i sve je išlo glatko. Možda smo trebali postići više golova, ali su oni imali raspoloženog golmana. Znali smo da će nam prijetiti iz kontranapada i uspjeli smo to iskontrolirati. Presretan sam zbog ovog', kazao je Busquets.

No, činjenica jest kako Barcelona sada ima 12 bodova manje od Reala, ali i utakmicu manje. Još uvijek je to velika prednost njihovih najvećih rivala.

'Borit ćemo se do kraja. Ako budemo imali i najmanju šansu, iskoristit ćemo je. Teško je, puno zaostajemo, ali u nogometu je sve moguće. Polako, idemo korak po korak, a prvi cilj nam je skočiti na drugo mjesto gdje je sada Sevilla. Fokusirani smo na njih', dodao je Busquets.

Trener Barcelona Xavi Hernandez:

'Jako smo sretni. Bili smo puno bolji večeras, a svi su Real smatrali favoritom. No, mi smo ih uspjeli nadigrati i mislim da smo odigrali spektakularnu utakmicu. Bilo je to nevjerojatno iskustvo!', kazao je Xavi kojeg je očito zasmetalo što su svi Real smatrali velikim favoritom. To je očito bio i dodatni motiv njemu i igračima.

  • +21
Real Madrid - Barcelona (29. kolo La Lige) Izvor: EPA / Autor: Juanjo Martin