bez puno sentimenta

S Milanom se bori za naslov prvaka, ali već je odradio liječnički pregled, dogovorio milijunsku plaću i transfer u Barcelonu

22.03.2022 u 08:33

Bionic
Reading

S dolaskom Xavija Hernandeza, u redovima Barcelone zapuhali su novi, optimističniji vjetrovi. A pobjeda 4:0 nad Realom, usred Madrida, to je samo i potvrdila. Na krilima svih tih promjena, trener Katalonaca uspio je dogovoriti prvi ljetni transfer

Iako je do ljetnog prijelaznog roka ostalo još više od dva mjeseca, neki se poslovi dogovaraju unaprijed. Posebno s igračima koji su od ljeta slobodni i koji imaju pravo pregovarati već od siječnja.

Pa je tako talijanski ekspert za transfere, Fabrizio Romano, potvrdio kako je u ponedjeljak Barcelona dogovorila prvi transfer sljedećeg prijelaznog roka.

Riječ je o odličnom defenzivnom veznjaku, 25-godišnjem Bjelokošćaninu Francku Kessiéu, koji će na Nou Camp doći posve besplatno. Barem što se odštete tiče.

Kessié je bio u Luganu gdje je uspješno prošao liječničke preglede i sastao se s predstavnicima Barcelone s kojima je dogovorio sve detalje ugovora. Kessié će godišnje zarađivati 6,5 milijuna eura.

Ovaj 25-godišnjak se proslavio igrama u Atalanti iz koje je na ljeto 2017. godine prešao u Milan za 24 milijuna eura. U dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 30 utakmica, te je postigao šest golova i upisao jednu asistenciju.

Inače, Kessié se s Milanom bori za naslov talijanskog prvaka, no bez obzira osvoji li ili ne Scudetto, sada je jasno da sljedeće sezone neće igrati u crveno-crnom dresu.