ZASLUŽENA NAGRADA

Tyson Fury pokazao da je kralj; čovjek koji mu je spasio milijune otkrio nepoznat detalj

17.09.2019 u 16:10

Bionic
Reading

Tyson Fury bio je nevjerojatno blizu iznenađujućeg poraza od Otta Wallina. Zapravo, njega ga je spasio fantastičan rad njegovog 'cutmana' Jorgea Capetilla, koji je nakon svake runde uspješno zatvarao veliku posjekotinu iznad njegovog desnog oka. Na kraju je Fury to znao i kvalitetno nagraditi, jer spomenuti Meksikanac mu je doslovno spasio desetke milijuna dolara buduće zarade

Velika količina krvi nalazila se na licu Tysona Furyja nakon svake od posljednjih devet rundi meča koji je proteklog vikenda odradio protiv Otta Wallina. 'Gipsy King' bio je na rubu nesretnog poraza, no onda se ukazao izvjesni Jorge Capetillo. Fury je teško mogao znati koliko dobru odluku radi u trenucima kad je odlučio angažirati ovog meksičkog trenera boksa, koji u slobodno vrijeme radi kao 'cutman'. Upravo on se fantastično pobrinuo za posjekotinu iznad desnog oka, koju mu je Wallin u trećoj rundi otvorio lijevom rukom. I on je zapravo tijekom tog meča vodio jednu svoju osobnu borbu, piše Fight Site.

'Posjekotina je bila strašno duboka. Pokušao sam prvo zatvoriti kožu. Zapravo, pokušao sam ju sakriti da doktori ne mogu vidjeti kolika je zapravo, budući da je bila strašno široka i dugačka. Zapravo, pobrinuo sam se da kad bude udaren, vazelin zapravo uđe unutra. Bilo je važno zatvoriti posjekotinu da krv ne bi potekla u oko. Znao sam da u tom slučaju doktori mogu zaustaviti meč, a mogao je i sudac. Posjekotina je morala ostati pravilna i čista jer onda ne dolazi do većeg krvarenja. U tom slučaju sam vjerovao kako će mu dozvoliti da se bori rundu po rundu. Znao sam da pobjeđuje i znao sam koliko je dobar. Zbog toga je bilo cilj zadržati ga u meču. Doktor i sudac su pogledali i dozvolili mu nastavak. No, bit ću vam iskren. Bila je to najveća posjekotina koju sam vidio u životu', rekao je Capetillo u razgovoru za TMZ.

Furyjev otac je u svom komentaru meča naglasio kako je Cutman najzaslužnija osoba za pobjed njegovog sina. Isti je dodao kako bi neki drugi protivnici iskoristili činjenicu da se Tyson devet rundi bori s toliko velikom posjekotinom. Toga je svjestan bio i sam boksač koji je Capetillu zahvalio, ali ga i bogato nagradio zbog kvalitete njegove usluge.

'U svlačionici je došao, zagrlio me jako snažno i rekao mi kako me voli. Zahvalio mi je na trudu koji sam uložio i na dobro obavljenom poslu, zahvaljujući kojem je on uspio ostati u meču. Pružio mi je puno ljubavi. Dao mi je i financijski bonus. Vidio sam ga u nedjelju ujutro kod njega kod kuće. Došao sam vidjeti kako je, a on je bio jako zahvalan i sretan. On je sjajan čovjek. Pobrinuo se za mene dobrim bonusom', dodao je ovaj neočekivani junak.

  • +12
Tyson Fury i Otto Wallin Izvor: EPA / Autor: ETIENNE LAURENT

Kad se pogleda cijela situacija, Capetillo nije Furyja spasio samo poraza u ovom meču. Da je Britanac slučajno poražen, cijela priča oko revanša s Deontayem Wilderom bi vjerojatno pala u vodu. Prvi poraz u karijeri 'Gipsy Kinga' i to od javnosti nepoznatog boksača poput Otta Wallina, svakako bi negativno djelovao na njegovu reputaciju i taj meč više ne bi bio jednako velik i financijski isplativ kao što će u ovom slučaju biti. Zapravo, pitanje je bi li do njega i došlo.

Za prvi meč koji su odradili, Wilder je prema javnosti dostupnim podacima spremio četiri, a Fury tri milijuna dolara honorara, no neki drugi izvori govore kako je sa svim bonusima Wilder uzeo 14, a Fury deset milijuna. Pretpostavlja se kako će ovog puta honorari biti još veći. To znači kako je Capetillo Furyju spasio veliku buduću zaradu.

Naravno, veliku ulogu u ovome svemu odigrala je činjenica da je Furyjev promotor bio glavni organizator meča te da je isti uživo prikazan na ESPN-u. Ta televizija također ima velik interes održavanja meča protiv Wildera, tako da su neke stvari jasnije. Iskreno, pitanje je bi li sudac Tony Weeks nekom drugom boksaču i u nekoj drugoj situaciji dozvolio nastavak meča. No, to je malo šira tema kakvu u ovom tekstu nema potrebe obrađivati.