KAKO TO PROMIJENITI?

Tužno okruženje i emotivne riječi trenera Intera koje će odjeknuti hrvatskim nogometom

18.03.2018 u 12:11

Bionic
Reading

U subotu su Lokomotiva i Inter (2:3) u Kranjčevićevoj po teškim uvjetima odigrali sjajnu utakmicu, a trener zaprešićke momčadi Samir Toplak osvrnuo se na prazne tribine

Uvjeti na rubu regularnosti zbog potopljenog travnjaka, a na tribinama gotovo nikoga. U televizijskom prijenosu objavljeno je da se na stadionu u Kranjčevićevoj našlo 27 osoba, ali tijekom utakmice 'kapnuo' je još pokoji zaljubljenik nogometa pa se tako skupilo 'čak' 80-ak ljudi.

U takvom okruženju sigurno nije lako igrati, ali igrači Lokomotive i Intera ponijeli su se kao profesionalci i pružili odličnu utakmicu, dostojnu Liga petica, u kojoj je preokretom slavio gostujući sastav.

  • +4
Lokomotiva - Inter Zaprešić, 26. kolo HT Prve lige, 2017/18. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Nakon 0:2, na ovakav način se dići, izdominirati utakmicu i više nego zasluženo pobijediti, ja moram biti sretan kakve dečke imam i u kakvim uvjetima su oni napravili ovo. Moć i samopouzdanje kakvo se rijetko viđa i to protiv ne bilo kakve ekipe, nego Lokomotive koja je imala rezultat i sve. I zato sam jako zadovoljan, ovo nam je veliki poticaj', rekao je Toplak.

Lokomotiva – Inter 2:3, 26. kolo 2017./18. (sažetak) Izvor: Društvene mreže

Bilo je upitno odigravanje utakmice, ali ni katastrofalno stanje terena nije zaustavilo igrače da pruže izvanrednu predstavu.

'Kada se nađu dvije ekipe koje hoće igrati i nadigravati onda je i takav rezultat', pričao je Toplak pa ironično dobacio, a usput i poručio hrvatskoj nogometnoj javnosti:

'Nažalost, pred 12 ljudi. No mi ne možemo iz takve kože van, mi moramo i dalje pružati ovakve partije da bi netko prepoznao taj rad, da ne igraju samo Dinamo, Hajduk, Rijeka i Osijek, nego da igramo i mi, i to dobar nogomet.'

Lokomotiva – Inter 2:3, 26. kolo 2017./18. (izjave) Izvor: Društvene mreže