VELIKI GUBITAK ZA SPORT

Tužna priča nesuđenog prvaka Formule 1: Odustao od svog sna!

05.04.2017 u 17:42

Bionic
Reading

Robert Kubica potvrdio je da više ne razmišlja o povratku u elitno automobilističko natjecanje, a nakon neuspješnih pokušaja u svijetu relija, sprema se okušati u utrkama izdržljivosti...

Poljski 32-godišnji vozač bio je jedan od najvećih talenata svoje generacije u Formuli 1 i mnogi su mu predviđali osvajanje titule, uključujući i Fernanda Alonsa. No, teška nesreća 2011. godine na jednom lokalnom reliju na kojem se pripremao za novu sezonu rezultirala je ozljedom šake koju nikad nije uspio u potpunosti sanirati.

Pokušao se Kubica vratiti u elitno automobilističko natjecanje, ali bezuspješno, jer jednostavno nije više mogao uspješno upravljati volanom pri tako snažnim silama. Umjesto toga, posvetio se utrkama relija, no tu se uglavnom isticao izlijetanjima i nesrećama.

Danas o Formuli 1 više ne razmišlja, a pokušat će oživjeti svoju karijeru u utrkama izdržljivosti.

'Prošao sam kroz jako teško razdoblje svog života. Pokušao sam voziti reli, ali nije išlo kako sam se nadao. Formula 1 je najveći cilj kojem vozač može težiti, bila mi je sve, ali to je prošlost i spreman sam se potpuno posvetiti novom izazovu,' izjavio je nesretni Robert Kubica koji će u 2017. godini voziti Bykollesov hibridni automobil.

'Nisam u početku znao ni hoću li stati u kokpit. Nisam htio pokušavati ništa za što nisam bio sto posto siguran da mogu izvesti i bilo me strah povratka na stazu, no prva iskustva su bila iznimno pozitivna. Za mene je to bila odlična prilika vratiti se nakon duge pauze,' zaključio je Poljak koji će pokušati ostvariti ono što je uspjelo Hülkenbergu: pobijediti u lipnju na '24 sata Le Mansa', posebnom izazovu čak i za bivše i sadašnje vozače Formule 1...