NOĆNA MORA SE NASTAVLJA

Pehist godine u Formuli 1: Nije u stanju voziti ni ove nedjelje!

04.04.2017 u 16:38

Bionic
Reading

Iako se vjerovalo da bi mogao biti spreman za Veliku nagradu Kine, Pascal Wehrlein ipak se nije potpuno fizički oporavio od bizarne nesreće koju je doživio prije dva mjeseca u Miamiju i odlučio je propustiti još jednu utrku...

Mladi 22-godišnji njemački talent definitivno je najveći pehist u Formuli 1 ove godine. Vjerovalo se da bi mogao voziti za Mercedes nakon što je Nico Rosberg odlučio otići u mirovinu, no najjača momčad u elitnom automobilističkom natjecanju umjesto njega je ipak potpisala ugovor s Valtterijem Bottasom, a Wehrlein se morao zadovoljiti slabašnim bolidom Saubera.

To je bio tek početak frustracija za Pascala koji je prihvatio poziv i nastupio na revijalnoj utrci Race of Champions potkraj siječnja u Miamiju. I dok su se drugi vrhunski vozači zabavljali utrkujući se u različitim jurilicama kružnom stazom, Wehrlein je uspio doživjeti brutalnu nesreću u duelu s Massom, pri kojoj su mu ozlijeđena leđa i vrat.

Imao je mnogo vremena oporaviti se do početka sezone i vjerovalo se da je u tome uspio, no dan prije kvalifikacija za prvu utrku u Australiji shvatio je da uopće nije fizički pripremljen voziti znatno zahtjevnije ovosezonske bolide.

Sudar Wehrleina i Masse Autor: YouTube

Umjesto njega je uskočio Antonio Giovinazzi, a iz momčadi su uvjeravali javnost da će Wehrlein biti spreman za sljedeću utrku u Šangaju ove nedjelje.

To se također pokazalo kao previše optimistična prognoza i Sauber je potvrdio nekoliko dana prije početka jurnjave u Kini da će ponovo Giovinazzi mijenjati Wehrleina.

'Nadam se da ću se oporaviti do Bahreina, ali ako ne uspijem, iskoristit ćemo vrijeme do utrke u Rusije da se potpuno pripremim,' izjavio je razočarani Pascal Wehrlein za kojeg sezona nije mogla lošije početi.

'Žao mi je Pascala, pokupio je svu lošu sreću ove sezone,' komentar je pak njegovog nesuđenog šefa, ravnatelja Mercedesa Tota Wolffa.