problemi sa srcem

Tužan završetak veličanstvene karijere; Sergio Aguero u suzama objavio oproštaj od nogometa

15.12.2021 u 14:24

Bionic
Reading

Argentinski nogometni reprezentativac i napadač Barcelone Sergio Aguero (33) u srijedu je na konferenciji za medije objavio da je prisiljen okončati igračku karijeru zbog srčanih tegoba...

'Ova konferencija za medije je sazvana kako bih vam objavio da prekidam igračku karijeru. Ovo je težak trenutak, ali pomirio sam se s odlukom koju sam donio', u suzama je izjavio Sergio Aguero (33) koji je tijekom 18 godina profesionalne karijere odigrao 685 utakmica i zabio 386 golova. Uz to je za Argentinu odigrao 101 utakmicu i zabio 41 gol...

Aguero je 30. listopada završio u bolnici nakon što je tijekom nastupa za Barcelonu u prvenstvenom dvoboju protiv Alavesa osjetio bolove u prsima i poteškoće sa disanjem. Klub je nakon pretraga objavio da će Aguero izbivati s travnjaka najmanje tri mjeseca.

'Ovo je odluka koju sa donio kako bih sačuvao svoje zdravlje. Liječnici su mi savjetovali da prestanem s igranjem. Odluku sam donio prije desetak dana', rekao je Aguero koji je u Barcelonu stigao iz Manchester Cityja u ovogodišnjem ljetnom prijelaznom roku, ali je zbog ozljede mišića lista i problema sa srcem za katalonski klub upisao samo pet nastupa i postigao jedan gol.

'Vrlo sam ponosan na svoju karijeru, jer sam ostvario svoje snove. Samo sam želio postati profesionalni ngometaš, a nikad nisam pomišljao da ću igrati u Europi', istaknuo je Aguero koji je prije povratka u španjolsku La Ligu cijelo desetljeće proveo u dresu Manchester Cityja s kojim je osvojio pet naslova engleskog prvaka, jedan FA kup i šest puta trijumfirao u Liga kupu te sa 260 golova u 390 nastupa postao najbolji strijelac u povijesti kluba.

Na presici u Barceloni, osim Aguera su govorili i predsjednik Barcelone Joan Laporta, a iz Engleske je stigao i Kunov bivši trener Pep Guardiola.

  • +10
Sergio Aguero Izvor: Profimedia / Autor: Pau BARRENA / AFP / Profimedia

'Hvala svima koji su radili sa mnom. Hvala i suigračima u Barceloni, mislim da sam dao sve od sebe da im pomognem pobjeđivati. Hvala i onima kojima su mi pomogli da odrastem. Odlazim uzdignute glave. Ne znam što me čeka u idućem životu, ali znam da me puno ljudi voli. Uvijek ću se sjećati lijepih stvari. Hvala vam svima', kazao je Aguero.

'Ovdje su predstavnici svih klubova za koje si igrao, Independientea, Atletica, Manchester Cityja, Barcelone, argentinskog i španjolskog nogometnog saveza. Dijelimo veselje i uzbuđenje zbog onoga što si mogao ostvariti ovdje u Barceloni, ali i ovdje smo kao podrška zbog tvoga stanja. Ti si nogometni titan. Toliko si toga postigao. Voljeli bismo da si došao i ranije, još dok si bio u Atléticu. Sad te čeka novo putovanje i nadam se da će biti jednako uspješno. Želimo ti sve najbolje', kazao je predsjednik Barcelone Joan Laporta.

Prije dolaska u Manchester City Aguero je četiri sezone igrao u argentinskom Indepentienteu (2002./2006.) te još četiri u Atletico Madridu (2006./2010.) s kojim je bio pobjednik Europske lige 2010.

Za seniorsku argentinsku reprezentaciju ostvario je 101 nastup i postigao 41 gol. Bio je u sastavu reprezentacije koja je 2014. godine poražena u finalu Svjetskog prvenstva u Brazilu od Njemačke, a ove se godine okitio naslovom prvaka Južne Amerike. S mladom reprezentacijom je 2008. godine došao do olimpijskog zlata u Pekingu, a postigao je dva gola u polufinalnoj pobjedi (3:0) protiv Brazila.