BOL JE PREVELIKA

Tužan kraj teniske šampionke: Dosta mi je mučenja!

19.09.2014 u 18:46

Bionic
Reading

Kineskinja Li Na potvrdila je ono što se nagađalo još u četvrtak: odlučila je prekinuti karijeru nakon neuspješnog oporavka od posljednje operacije koljena…

Slavna 32-godišnja Kineskinja ove je godine osvojila Australian Open i činilo se da će još dugo biti u vrhu svjetskog tenisa. No, to se činilo samo onima koji ju dobro ne poznaju. Njezini problemi s ozljedama dotukli su joj karijeru.

'Ljudi u tenisu znaju da je moju karijeru obilježila ozljeda desnog koljena. Nakon četiri operacije i stotina injekcija koje sam primila da bih suzbila otekline i bol, tijelo me moli da ga prestanem mučiti,' priznala je šesta tenisačica svijeta koja je u srpnju imala svoju posljednju operaciju:

'Nekoliko tjedana nakon rehabilitacije, pokušala sam učiniti sve da se vratim na teren. No, ovaj je put bilo drukčije. Koliko god sam se pokušavala vratiti u formu, tijelo mi je govorilo da s 32 godine se više nikad neću moći natjecati na vrhunskom nivou. Sport je prejak da bih igrala, ako nisam potpuno spremna.'

Li Na će ostati zapamćena kao prva Kineskinja s Grand Slam titulom osvojenom 2011. u Roland Garrosu. Svoju drugu veliku titulu osvojila je ove godine u Melbourneu, a bila je neko vrijeme i druga igračica svijeta.