IDE PO TITULU

Turski novinari provocirali Tudora, no on je ostao miran

16.02.2017 u 19:59

Bionic
Reading

Igor Tudor i službeno je predstavljen kao novi trener turskog velikana Galatasaraya. Potpisao je ugovor na sezonu i pol, a trebao bi zaraditi oko milijun i pol eura...

Potpisivanje ugovora i službeno predstavljanje održano je na Turk Telekom Areni nakon čega je Igor Tudor prvi put odgovarao na pitanja novinara kao trener Galatasaraya.

'Došao sam ovdje jer vjerujem da možemo do naslova prvaka. Moj cilj je prvenstvo. Ispred nas je 14 utakmica i želimo u svakom susretu pobijediti', kazao je Tudor i poručio:

'Želim vidjeti momčadski duh. Igrači moraju biti svjesni da igraju za momčad jer ćemo samo tako do trofeja.'

Tudor je nedavno kao trener Karabukspora izjavio kako će prvak biti Bešiktaš. Turski novinari nisu propustili podsjetiti ga na njegovu izjavu. No, provokacija nije uspjela, Tudor se nije dao smesti.

'Istina, rekao sam da će Bešiktaš biti prvak, ali situacija se sada promijenila. Sada sam trener Galatasaraya i želim osvojiti naslov', kazao je smireno Tudor, kao da je očekivao ovakve 'podvale'.

Tudor je svjestan kako novi posao donosi veliki pritisak.

'Kao igrač sam bio pod pritiskom. I kao trener sam stalno pod pritiskom. Imam 38 godina, ali se osjećam starije. Iskustvo je jako bitno, a najvažniji su znanje i sposobnost, a ja stalno učim.'

Kazao je Tudor kako je gledao mnogo utakmica Galatasaraya.

'Znam koje su dobre, ali i loše strane momčadi. Imamo dosta posla, ali malo vremena. Slijedi nam gostovanje kod Rizespora, a potom i veliki derbi protiv Bešiktaša', najavljuje Tudor koji je na klupi Galatasaraya naslijedio Nizozemca Jana Olde Riekerinka.

Tudor je potpisao ugovor na godinu i pol po kojem će zaraditi 1,5 milijuna eura, a dogovoreni su i bonusi za naslov prvaka, te eventualni plasman u Ligu prvaka ili Europsku ligu.

Karabukspor, klub kojeg je Tudor vodio od početka ove sezone, dobit će 150.000 eura odštete.

Trenersku karijeru Igor Tudor je započeo na klupi Hajduka. Splitski klub je vodio od 2013. do 2015. godine, a potom je od lipnja 2015. do ožujka prošle godine vodio grčki PAOK.

Galatasaray je rekorder s 20 naslova turskog prvaka, a trenutačno je na trećem mjestu s 39 bodova, pet manje od vodećeg Bešiktaša. Na drugom mjestu je Istanbul Bašakšehir s 42 bodova.