kvalifikacije za euro

Turski izbornik uoči sutrašnje utakmice zaprijetio Vatrenima: Hrvati, čeka vas pakao

27.03.2023 u 07:53

Bionic
Reading

Hrvatska u 2. kolu kvalifikacija za plasman na EURO 2024. godine gostuje kod Turske. Utakmica se igra sutra (utorak, 28. ožujka, 20.45 sati) u Bursi, a turski izbornik Stefan Kuntz 'vatrenima' je poslao jasnu poruku

Hrvatska u goste Turcima stiže nakon šokantnog 1:1 remija s Walesom. 'Vatreni' su na Poljudu primili gol u 93. minuti i odmah na startu zakomplicirali situaciju u skupini D.

Turska je pak na otvaranju ovih kvalifikacija gostovala kod Armenije i na kraju preokretom slavila 2:1 te s puno optimizma dočekuje uzdrmane 'vatrene'. Da situacija bude još i lošija, izbornik Zlatko Dalić za sutrašnju je utakmicu ostao bez dva napadača, zbog ozljeda su definitivno otpali Bruno Petković i Marko Livaja koji nisu ni putovali na ovo gostovanje.

Turski izbornik Stefan Kuntz oprezno je najavio susret s Hrvatskom, no istaknuo je jednu veliku prednost za svoju reprezentaciju.

  • +6
Armenija - Turska, kvalifikacije za EP 2024. Izvor: EPA / Autor: PHOTOLURE

'Hrvatska je iznimno jaka momčad, gotovo da je nepromijenjena u odnosu na onu koja je osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu. No, ako želimo na Euro, moramo proći ovu skupinu...', kazao je Kuntz te dodao:

'Utakmica s Hrvatskom bit će potpuno drukčija od one s Armenijom. Nećemo biti favoriti, ali...'

  • +69
Hrvatska - Wales, kvalifikacije za EP 2024. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Da, uvijek negdje postoji taj 'ali'. A sada je na strani Turaka...

'Naši će navijači biti uz nas, stadion će biti prepun i atmosfera će biti paklena. To će biti naša velika prednost. Kada su emocije uključene u reprezentativne utakmice, izvedba je drugačija. Znam koliko su vatreni navijači Bursaspora. Atmosfera u Bursi uvijek je sjajna i sigurno će biti poticajna za moje igrače. Bit će to drugačija utakmica', kazao je Kuntz te još jednom pokušao motivirati svoje igrače spomenuvši katastrofalan potres koji je pogodio Tursku:

'Bili bismo vrlo ponosni, kad bismo uspjeli navući osmijeh na lica ljudi pogođenih potresom, zato što im reprezentacija igra dobro.'