OVOG VIKENDA

Turnir u spomen i čast braće Keller

16.03.2012 u 20:38

Bionic
Reading

Ove nedjelje, 18. ožujka od 9 do 14 sati, na klizalištu Zagrebačkog Velesajma održava se 6. Memorijalni turnir 'Braća Keller' u hokeju na ledu za uzrast do 14 godina. Na turniru će sudjelovati četiri momčadi, tri iz Hrvatske (Medveščak, Mladost i Zagreb) te HK Slavija iz Slovenije

U znak počasti braći Keller, omiljenih mladih hokejaša, turnir se održava već šestu godinu zaredom u organizaciji obitelji, prijatelja i hokejaških klubova. Vanja i Robin su bili reprezentativci Hrvatske i hokejaši Medveščaka. Obojica su tragično preminula u prometnim nesrećama.

Mlađi brat Robin je nastradao u centru Zagreba u naletu taksi vozila. Šest godina liječnici su mu pokušavali spasiti život, nažalost, bezuspješno.

Ostao mu je samo jedan ispit na Arheološkom fakultetu, no sudbina ga je u tome spriječila.

Samo godinu dana poslije dogodila se još jedna tragedija. Robinov godinu dana stariji brat Vanja stradao je u Kninu u prometnoj nesreći. Bio je diplomirani ekonomist sa samo godinu dana radnog staža.

Braća Keller i danas su uzor mladim hokejašima i sportašima koji će se i ove nedjelje, njima u čast, okupiti u ledenoj dvorani i uživati u ovom atraktivnom sportu.