RAFA SE ISPUHAO

Tsonga preokretom izbacio Nadala

10.06.2011 u 20:54

Bionic
Reading

Francuski tenisač Jo Wilfried Tsonga priredio je prvorazrednu senzaciju u Queens Clubu izbacivši prvog igrača svijeta Rafaela Nadala sa 6:7(3), 6:4, 6:1

Poznato je da trava nije Nadalova najjača podloga, ali Španjolac će uskoro krenuti u obranu naslova na Wimbledonu i jasno je da će mu ovaj poraz smanjiti dozu neophodnog samopouzdanja.

U prvom setu serveri su svoje poslove obavili i odlučila je 13. igra u kojoj je Nadal pokazao više. U drugom je Tsonga počeo igrati sjajno, dok je Nadal pokazivao znakove umora.

Ključan trenutak dogodio se u devetom gemu drugog seta kada je Tsonga došao u prednost i nanizao šest gemova za brz završetak meča.

'Ovo je blizu najboljem tenisu moje karijere, što je i neophodno da bi se dobilo Rafu', rekao je nakon druge pobjede u sedam ogleda s Nadalom Tsonga koji će u polufinalu igrati protiv domaćeg igrača Jamesa Warda. Drugi polufinale igraju dvojica Andyja, Britanac Murray i Amerikanac Roddick.

Nadal će i idućeg ponedjeljka ostati prvi igrač svijeta, jer je i lani izgubio u četvrtfinalu Queensa i neće izgubiti prednost od 45 bodova pred Novakom Đokovićem. Veliki test uslijedit će u Wimbledonu.

Zadnji poen i slavlje