lorenzo stradao

Trostruki prvak svijeta pao s motora i slomio kralježak: Nesreća s teškim posljedicama...

28.06.2019 u 17:41

Bionic
Reading

Jorge Lorenzo slomio je šesti kralježak u nizozemskom Assenu uoči Velike nagrade Nizozemske, zbog čega će neko vrijeme izbivati s motociklističkih utrka...

Slavni 32-godišnji Španjolac osvojio je titule prvaka u MotoGP klasi 2010., 2012. i 2015. godine, no ove sezone nikako mu ne ide.

Nakon što je na prethodnoj utrci u Misanu pao i pritom pomeo Rossija, Vinalesa i Doviziosa te olakšao put Marcu Marquezu do pobjede, ovaj put u Nizozemskoj samog sebe je dotukao već na treningu.

Na stazi Assen na kojoj je prije nekoliko godina također pao i slomio ključnu kost, Jorge Lorenzo doživio je jedan od najtežih padova u svojoj karijeri i pritom slomio šesti kralježak.

Iako su posljedice mogle biti i puno gore, španjolski šampion morat će neko vrijeme izbivati s motociklističkih utrka te neće nastupiti u Assenu i Saschsenringu, a liječnici će odlučiti što će biti dalje.

Inače, Lorenzo koji ima 47 MotoGP pobjeda svoje je najbolje godine proveo vozeći Yamahu, od 2008. do 2016. godine. Prelazak na Ducati 2017. godine je bio potpuni neuspjeh, a potpisivanje za Hondu ove sezone ništa bolje. Možda mu je ova nesreća znak da bi se trebao ostaviti utrkivanja...