WARRIORSI POVELI 1-0

Triler u Kaliforniji; LeBron odigrao utakmicu života i doživio dupli šok!

05.06.2015 u 08:41

  • +20

NBA FINALE 2015 Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers (1. utakmica)

Izvor: Reuters / Autor: Kelley L Cox-USA TODAY Sports

Bionic
Reading

Golden State Warriorsi poveli su u finalu NBA lige protiv Cleveland Cavaliersa sa 1-0 u seriji. U pravoj drami Stephen Curry i društvo nadigrali su nakon produžetka sa 108:100 LeBrona Jamesa i društvo. U pravom trileru u Kaliforniji bilo je čak 13 promjena vodstva i 11 poravnanja rezultata...

Iako je LeBron James odigrao svoju daleko najbolju utakmicu u svih dosadašnjih šest finala (ubacio je rekordna 44 koša!) nije bilo dovoljno. Imali su Cavsi i dva šuta za pobjedu u posljednjim trenucima regularnog dijela utakmice pri rezultatu 98:98, ali šutevi LeBrona i Shumperta nisu završili u košu.

U dodatnih pet minuta Warriorsi su doslovno pregazili i ponizili Cavse koji nisu uspjeli nikako zabiti koš. U jednom trenutku Cavsi su, uključujući završnicu utakmice, kombinirano imali šut 0-12 iz igre.

'Trebali smo igrati bliže košu', kratko je nakon utakmice kazao trener Cavsa David Blatt aludirajući na promašaje izvana koji su ih koštali velike pobjede.

Vidno umornog LeBrona Jamesa psihički je potpuno slomila nova ozljeda playmakera Kyrieja Irvinga koji je odigrao sjajnu utakmicu s 23 koša, 7 skokova i 6 asistencija te 4 ukradene lopte (blokada na Curryju u završnici utakmice činila se ključnom!). Zapravo, odigrao je savršeno sve do produžetka, kada se u jednom driblingu opet ozlijedio te je odmah napustio parket. Trener Cavsa David Blatt tako je doživio težak udarac jer bez pomoći Irvinga teško da se ovako dobro Warriorsi mogu nadigrati četiri puta. Naravno, dupli šok je na ovoj utakmici doživio ponajbolji igrač svijeta LeBron James. Jer svakako treba podsjetiti da još od prvog kruga play-offa nema ni krilnog-centra Kevina Lovea koji je ozlijedio rame. Tako je veliki trio spao na samo jednog čovjeka.


Stephen Curry predvodio je Warriorse s 26 koševa i 8 asistencija, Klay Thompson ubacio je 21 koš (šut iz igre 5-14), a sjajan je s klupe bio veteran Andre Iguodala s 15 koševa i vrlo važnom tricom u završnici (bez jedne tenisice!).

Osim LeBrona koji je uz 44 koša (šut iz igre 18-38) ubilježio 8 skokova i 6 asistencija te Irvinag (23 koša) dobru je utakmicu odigrao i Timofej Mozgov sa 16 koševa i 7 8 skokova.

Sljedeća utakmica igra se u noći s nedjelje na ponedjeljak (2:00), također u Oaklandu.